Vlajku ponese Kvitová a Satoranský. Dobrý nápad, nový systém se líbí, shodují se

Česká olympijská výprava neřešila v posledních hodinách a dnech jen problémy spojené s pozitivními testy na koronavirus. Sportovci také museli vybrat vlajkonoše. Nakonec zvolili basketbalistu Tomáše Satoranského, kterého díky novému pravidlu o genderové vyváženosti doplní Petra Kvitová. Informoval o tom reportér Radiožurnálu z místa dějiště.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 10:49 23. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

„Tak já jsem se to dozvěděla pár dní zpátky, že je taková novinka. Pozdává se mi to jako dobrý nápad. Aspoň se tam vejde víc lidí,“ směje se Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce českých vlajkonošů před zahájením her v Tokiu

Čtyřnásobná olympionička byla jako náhradnice, původně se mělo vybírat z jiných reprezentantek, ale kvůli problémům, se kterým se aktuálně česká výprava potýká, padla volba na ni.

Na slavnostní ceremoniál se těší a je spokojená i se svým doprovodem. „Tomáše znám jen od vidění, neznáme se osobně, potkali jsme se jen ve výtahu. Myslím, že to zvládneme. Bude trochu vyšší, ale co nadělám,“ říká Kvitová.

„Systém vlajkonoš-vlajkonoška se mi líbí. Myslím, že je pro olympijské hry důstojný. Je to ještě o to prestižnější, že můžu jít vedle tak skvělé sportovkyně, jako je Petra Kvitová,“ přidává se Tomáš Satoranský, který dovedl český tým až na olympijský turnaj.

Hlavně díky tomu, co předvádí na zámořských palubovkách a v reprezentačním dresu, ho sportovci vybrali. Když se to dozvěděl, tak začal přemýšlet, jak moc bude při nástupu nervózní.

„Je to samozřejmě úžasný pocit. Mimořádné je už jen to, že jsme se kvalifikovali na olympiádu a můžeme být součástí naší výpravy. Asi budu nervóznější před jakýmkoliv zápasem. Je to ohromná pocta dostat tuto důvěru od ostatních sportovců,“ dodává Tomáš Satoranský.

Slavnostní ceremoniál začne od 13 hodin českého času, vysílat živě ho bude nová digitální stanice Radiožurnál Sport.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme