OBRAZEM: Čtvrtý den olympiády. Konec favoritky, švýcarský hattrick i první surfařské medaile

Čtvrtý den olympijských her v Tokiu přinesl další zajímavé momenty. Pro české fanoušky se většina dění odehrála především na tenisových kurtech, ti švýcarští sledovali s napětím závod bikerek, kde jejich země získala všechny tři medaile. A nechyběla ani další poprvé – kromě historicky prvních olympijských medailí v surfingu získal své první tokijské zlato i Tchaj-wan.

Tokio (Aktualizováno: 16:49 27. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První český úspěch zaznamenala nad ránem plavkyně Barbora Seemanová, která v novém českém rekordu postoupila na olympijských hrách na kraulařské dvoustovce do středečního finále. Tenistka Markéta Vondroušová následně senzačně vyřadila domácí naději a světovou dvojku Naomi Ósakaovou a postoupila do čtvrtfinále.

Je to obrovský úspěch, ale chci makat dál, ujistila Vondroušová po postupu přes Ósakaovou

Číst článek

S olympijskou dvouhrou se naopak rozloučily Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková. Ze dvou českých dvojic pak v turnaji ve čtyřhře postoupily pouze Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová pak nezopakovala úspěch Lukáše Rohana a přes brány semifinále vodního slalomu se do boje o medaile neprobojovala.

Pátý den přinesl i premiéry – své poprvé zažili na olympijských hrách surfaři, kteří šli kvůli hrozící bouři do akce o den dřív. První zlatou medaili na letošních hrách získal i Tchaj-wan, a to díky vzpěračce Kchuo Sing-čchun, která triumfovala v kategorii do 59 kilogramů. A rovnou tři cenné kovy v jedné disciplíně má Švýcarsko – dominanci zajistily jezdkyně na horských kolech v závodu cross country.

tzr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme