Češky nepostoupily do finále plavecké štafety na 400 metrů, v předplavbě skončily předposlední

Česká ženská plavecká štafeta na 4x100 metrů volný způsob na olympijských hrách v Tokiu z rozplavby do finálové osmičky nepostoupila. Kvarteto ve složení Barbora Seemanová, Kristýna Horská, Barbora Janíčková a Anika Apostalon obsadilo časem 3:42,40 předposlední 14. místo. Za osmými Švédkami zaostaly o šest sekund a 47 setin. Nejlepší byly s časem 3:31,73 Australanky.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhé kolo předplaveb ženské štafety na 400 metrů volným stylem

Druhé kolo předplaveb ženské štafety na 400 metrů volným stylem | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

K posunu do finále by českému týmu nestačil ani výrazně vylepšený český rekord. Ten předvedly s časem 3:40,78 na mistrovství světa v korejském Kwangdžu Seemanová, Apostalon spolu se Simonou Kubovou a Annou Kolářovou a zajistily tehdy štafetě účast pod pěti kruhy díky tomu, že na světovém šampionátu obsadily 11. místo.

Naděje na úspěch skončily už v rozplavbě na 400 m polohový závod pro domácího reprezentanta Daiju Seta, který obhajoval bronz z minulé olympiády v Riu de Janeiro. Do finálové osmičky se nedostal o 32 setin a skončil devátý za Britem Maxem Litchfieldem. Nejlepší byl v novém oceánském rekordu 4:09,27 Australan Brendon Smith.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme