Olympijský rok: Martina Sáblíková je nejlepší rychlobruslařkou historie. Své umění předává mladším kolegům

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je vzorem pro své tréninkové partnery v reprezentačním týmu. Trojnásobná olympijská vítězka jim dokáže nejen poradit, ale při závodech taky pořádně nahlas fandit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na tréninku před zahájením zimních olympijských her v jihokorejském Pchjončchangu.

Martina Sáblíková na tréninku před zahájením zimních olympijských her v jihokorejském Pchjončchangu. | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Opřená o mantinel podporuje Martina Sáblíková svého reprezentačního kolegu Sebastiana Druszkiewicze. Fandit svým kolegům je pro ni tím největším odpočinkem mezi závody. 

Olympijský rok: Krávy, skoky, strmé sjezdy, kolečkové brusle. Martina Sáblíková překonala řadu překážek

Číst článek

„Jsem hrozně ráda, že tady nejsem sama, kolikrát vím, že se nesoustředím na sebe jako na ty dva. Závodím já, ale fandění mi pomáhá od stresu, svým způsobem se uklidním,“ přiznává. 

A trenér Petr Novák dodává, že vytvořil tým, který ví, že si mezi sebou musí fandit.

„Je jedno, jestli bude vyhrávat Martina, Nikola… Někdo musí stát na té bedně a pak se mají v tom týmu dobře všichni,“ říká. 

Martina Sáblíková ale svým kolegům v týmu jenom nefandí, pomalu začíná fušovat do řemesla i svému trenérovi. Do tréninku vstupuje nejenom na suchu, ale hlavně na ledě, a Petr Novák proti tomu nic nemá, spíše naopak. 

„Když se jí něco nelíbí, že někdo něco fláká, tak ho začne opravovat… Věřím, že Martina bude moje dobrá nástupkyně,“ dodává.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme