Olympijský vítěz Jun Song-pin kvůli skeletonu za dva týdny přibral 16 kilogramů

Jun Song-pin nikdy neměl strach spustit se ledovým korytem v rychlosti přes sto kilometrů hlavou napřed. V úvodu kariéry měl naopak největší problémy s tím, když se začal přejídat, protože se kvůli sportu rozhodl přibrat během dvou týdnů 16 kilogramů

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz ve skeletonu Jun Song-pin.

Olympijský vítěz ve skeletonu Jun Song-pin. | Foto: Wong Maye-E | Zdroj: AP

„Když jsem se skeletonem začal, měl jsem pocit, že potřebuji přibrat, protože to byla nejlepší a nejrychlejší cesta ke zlepšení. V tomhle sportu totiž váha znamená sílu a rychlost," řekl třiadvacetiletý Jun Song-pin v rozhovoru pro agenturu Reuters.

V devatenácti letech proto jedl každé dvě hodiny a cpal do sebe především jídla bohatá na proteiny i tradiční korejská jídla s rýží. „Nikdy jsem neměl prázdný žaludek. Byl jsem neustále přecpaný, a když jsem nespal, tak jsem buď jedl, nebo trénoval," přidal.

Dnes Jun Song-pin jí třikrát denně, váží 87 kilogramů a je s váhou spokojený. „Doufám, že už to nikdy nebudu muset dělat," prohlásil korejský reprezentant, který pátečním vítězstvím ukončil na olympiádě nadvládu závodníků z Evropy a Severní Ameriky.

Jun Song-pin, který na cestě za celkovým triumfem v aktuálním Světovém poháru vyhrál pět z osmi závodů, na sebe však neupozornil jen výsledky. Proslavila ho i helma, kterou si nechal udělat podle komiksového superhrdiny Iron Mana. Všiml si toho dokonce i režisér prvního filmu o Tony Starkovi a na twitter umístil obrázek korejského skeletonisty se slovy "Iron Man na ledě".

„Nevím, jestli jsem teď pro někoho hrdinou. Ale budu moc pyšný, pokud se nějaký sportovec a začátečník stane díky mně mistrem světa," řekl Jun Song-pin, který teď plánuje především odpočinek. „A také bych chtěl cestovat po světě. Rád bych se zase vrátil do Evropy. Ale jen tak s batohem, ne na trénink a závody," dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme