Olympijským vítězem na středním můstku je Němec Wellinger. Nejlepší z Čechů Koudelka skončil 25.

Soutěž skokanů na středním můstku v Pchjongčchangu vyhrál Němec Andreas Wellinger. Favorizovaný Polák Kamil Stoch, který přiletěl do Koreje obhajovat dvě zlaté medaile ze Soči a vede Světový pohár, skončil pod medailovými stupni. Roman Koudelka obsadil 25. místo, Viktor Polášek nepostoupil do druhého kola a skončil čtyřiačtyřicátý. Program několikrát narušil vítr, a tak se medaile rozdělovaly až dlouho po půlnoci místního času.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němec Wellinger

Němec Wellinger | Foto: FB Andrease Wellingera

Olympijský závod ve skocích na lyžích na středním můstku trval více než dvě a půl hodiny. Asi největší prodleva byla před skokem po prvním kole jedenáctého Simona Ammanna, jenž šel na lavici hned pětkrát a čekal na svůj skok deset minut.

Bronzová biatlonistka Vítková: Největší moment kariéry. Už jsem se bála, že to bude bramborová

Číst článek

První kolo se odehrálo v polské režii. Stefan Hula, jehož nejlepším umístěním v této sezoně bylo čtvrté místo doma v Zakopaném, ulétl až na 111 metrů, o čtyři a půl metru dál než jeho největší soupeř.

Stoch byl druhý, ale druhá polovina závodu se Polákům nepovedla. Oba si zapsali jen 105,5 metru a opustili medailové pozice.

Wellinger, který vyhrál páteční kvalifikaci, přistál na značce 113,5 m, což byl nejdelší skok dne a vynesl dvaadvacetiletému Němci olympijské zlato.

Stejně daleko skočil Nor Robert Johansson a bral bronz. Na druhou příčku se díky vyrovnaným výkonům v obou kolech vklínil další Nor Johann Andre Forfang.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme