Stačí malý poryv a má to velký vliv, říká o zrušených sjezdařských závodech Ondřej Bank

Určitě není nezvyklé, že na olympijských hrách v horách fouká vítr. Ale to, co se děje v Pchjongčchangu nejen na svazích, zaskočilo i nejlepšího alpského lyžaře v české historii Ondřeje Banka. Rozpovídal se o tom ve studiu Radiožurnálu v Českém domě.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank se zranil v superobřím slalomu v norském Kvitfjellu

Nejlepší alpský lyžař v české historii Ondřej Bank. | Zdroj: ČTK

Vy jste v Pchjongčchangu jako člen týmu lyžařů. Podílíte se na tom, aby lyžaři a lyžařky byli co nejlépe připraveni na sjezdové disciplíny. Ono tu ale dost fouká. Vy jste určitě byli na svazích, kde se děje všechno podstatné. Jak to tam vypadá?
My doufáme, že bude platit předpověď, která teď je. Vypadá, že by nemělo foukat a že tady to vyčkávání a různé odkládání už přestane a začne se závodit pořádně. Jela se kombinace kluků, která pro nás dopadla parádně – 16. místem. Zítra se jede obřák holek, takže všichni doufáme, že už se začne závodit.

Je ten silný vítr při rychlostních disciplínách lyžařů opravdu tak moc nebezpečný?
Při rychlostních disciplínách lyžařů je to určitě nebezpečné, protože se tam skáčou různé skoky a ty poryvy jsou fakt velké. Některé dny jsme byli sotva schopni obout se do lyží, jak jsme se kývali, takže ten vítr je opravdu problém. A taky je to trošku neregulérní, protože stačí malý poryv a už to má velký vliv. Snad se to teď už v klidu odjede.

Vy jste také jeden z trenérů nebo členů týmu Ester Ledecké. Jak se Ester cítí?
Já myslím, že dobře. Zdravotně i fyzicky je na tom dobře. Včera jsme měli super trénink, i když trochu foukalo, tak jezdila i dost rychle. Já myslím, že je všechno tak, jak má být.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme