Plážoví volejbalisté Perušič a Schweiner končí v Tokiu ve skupině. Nestačili na ruské favority

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prohráli na olympijských hrách s ruskými mistry světa Olegem Stojanovským a Vjačeslavem Krasilnikovem po setech 21:19, 13:21, 8:15 a v Tokiu vypadli ve skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 10:46 31. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič

Ondřej Perušič | Zdroj: Reuters

Ke čtvrtému místu český pár při rovnosti bodů s mexickým párem José Rubio, Josué Gaxiola odsoudila i přes výhru ve vzájemném duelu bilance míčů, kterou měli horší kvůli kontumaci prvního utkání. Do toho nemohli nastoupit vinou Perušičova pozitivního testu na koronavirus a jeho následné desetidenní izolace.

Vondroušová dlouho bojovala proti Bencicové o zlato, po třísetové bitvě ale nakonec skončila druhá

Číst článek

Po nečekané výhře Mexičanů nad dosud stoprocentními Lotyši Martinsem Plavinšem a Edgarsem Točsem potřebovali Češi k postupu zvítězit a začali nadějně. Vyrovnaný první set ukončil sedmý zkažený servis turnajových dvojek z Ruska. Do druhé sady vstoupili lépe Rusové, kteří se dostali až do čtyřbodového náskoku. Vítězové březnového turnaje Světového okruhu v Dauhá stáhli na 10:11, ale závěr patřil jednoznačně Krasilnikovovi se Stojanovským.

Úřadující světoví šampioni měli jasně navrch i v tie-breaku, v němž se několika skvělými zákroky v poli blýskl Krasilnikov. Naopak Perušič, na kterého směřovala většina ruských servisů, se v útoku trápil a nezvykle často kazil. Rusové české dvojici oplatili semifinálovou porážku z červnového čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě.

Perušič se Schweinerem obsadili při své premiéře pod pěti kruhy v konečném pořadí dělené 19. místo stejně jako jediný český ženský pár Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková. Ten do turnaje kvůli pozitivnímu testu Nausch Slukové vůbec nezasáhl.

Plážový volejbal:

Muži:
Skupina B:
Krasilnikov, Stojanovskij (2-Rus.) - Perušič, Schweiner (11-ČR) 2:1 (-19, 13, 8), Gaxiola, Rubio (23-Mex.) - Plavinš, Točs (14-Lot.) 2:0 (18, 16),

✊🏼🇨🇿 Děkujeme za to, jak jste se #olympijsky popasovali s nepřízní osudu, Ondro a Davide! 👏🏼
#olympijskytym #Tokyo2020

10:10 – 31. 07. 2021

4 295

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme