Plážového volejbalistu Perušiče propustili z izolace a může zasáhnout do olympijského turnaje

Plážového volejbalistu Ondřeje Perušiče na OH propustili z izolace po nákaze covidem-19 a ve čtvrtek nastoupí s Davidem Schweinerem proti Mexičanům.

Tokio (Aktualizováno: 8:34 28. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Perušič se do izolace dostal jako první z českých sportovců, protože měl pozitivní test na koronavirus den po příletu speciálem z Prahy.

Ondra Perušič opustil izolaci a může s Davidem Schweinerem zasáhnout do olympijského turnaje. Těšte se tak na přímé přenosy na @Radiožurnál Sport. A všechno podstatné uslyšíte taky na @Radiožurnál #tokyo2020 #beachvolleyball

07:40 – 28. 07. 2021

6 79

Z této výpravy bylo nakonec pozitivně testováno šest členů, z toho čtyři sportovci. Perušiče po deseti dnech Japonci z izolačního hotelu Nice Day propustili, i když neměl původně požadované dva negativní testy.

„Radost mám obrovskou. Asi jsme si všichni olympiádu představovali trochu jinak, ale na druhou stranu po všech peripetiích, které nás za posledních deset dní potkali, jsme rádi, že můžeme nastoupit a pokusit se překvapit Mexičany,“ okomentoval svůj zdravotní stav český plážový volejbalista Perušič.

„Naše postupové šance jsou asi ovlivněny těmi událostmi z uplynulých dvou týdnů. Za normálních okolností bychom asi byli proti Mexičanům mírnými favority. Za té stávající situace jsou ale favority oni, nicméně je to tým, který můžeme velmi dobrým výkonem porazit. Uvidíme, jak bude fungovat taktika, a doufám, že se popereme o postup ze skupiny,“ dodal Perušič.

špo, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme