Mocné stahování nepomohlo, hokejisté nestačili na Kanadu a jsou čtvrtí. Erat ukončil reprezentační kariéru

Čeští hokejisté nezvládli na olympijském turnaji v Pchjongčchangu zápas o třetí místo a po porážce s Kanadou 4:6 zůstali na velké akci opět bez medaile. Kapitán českého výběru Martin Erat po zápase oznámil, že ukončuje reprezentační kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongjang (Aktualizováno: 16:23 24. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz pouští gól

Pavel Francouz pouští gól | Zdroj: Reuters

Posledním cenným kovem zůstává bronz z mistrovství světa 2012. Bitvu o třetí příčku ztratili čeští hokejisté i na světových šampionátech v Minsku 2014 a v Praze o rok později. Poslední olympijskou medailí je bronz z Turína 2006.

Čekání na hokejovou medaili trvá. 'Rozhodčí nemá cenu komentovat,' řekl Petr Koukal

Číst článek

Neúspěšní obhájci zlata ze Soči a Vancouveru Kanaďané vykročili za bronzem již v první třetině, kterou vyhráli 3:1.

Po dvou gólech vítězů dali kapitán Chris Kelly a další útočník Andrew Ebbett, za poražené se prosadil dvakrát Roman Červenka, jednou Martin Růžička a Jan Kovář.

Kanada získala již šestou olympijskou medaili od her v Albertville 1992, kde brala stříbro. Stejně si vedla dva roky poté v Lillehammeru. Až na vrchol došel zámořský tým v Salt Lake City 2002 a pak ve Vancouveru a v Soči. V Naganu 1998 byla Kanada čtvrtá, v Turíně 2006 až sedmá.

Útočník a kapitán českého mužstva Martin Erat po porážce s Kanadou oznámil, že končí v hokejové reprezentaci. Na klubové úrovni zůstává forvard s bohatými zkušenostmi z NHL hráčem extraligové Komety Brno.

Hokej (Kangnung): Muži - o 3. místo:

ČR - Kanada 4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 10. M. Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Horák, Mozík) - 9. Ebbett (Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. D. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Howden). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Mayer - McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 4807.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme