Čeští basketbalisté proti Američanům vedli, nakonec ale padli 84:119 a do čtvrtfinále nepostoupí

Dobrý začátek českému týmu proti výběru USA nestačil. Satoranský a spol. sice ještě po první čtvrtině vedli, nakonec ale museli v posledním zápase základní skupiny olympijského turnaje skousnout porážku 84:119. Vinou vysokého záporného skóre tak nakonec nemůžou pomýšlet ani na postup ze třetího místa skupiny A a na turnaji končí. Při své první olympijské účasti od roku 1980 skončí devátí.

Aktualizováno Tokio (Aktualizováno: 15:47 31. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český basketbalista Ondřej Balvín

Český basketbalista Ondřej Balvín | Zdroj: Reuters

Český tým nastoupil proti favorizovanému soupeři nebojácně a brzy si vypracoval slibné vedení. Naopak Američanům, kteří obhajují zlato z Ria, se v útoku nedařilo, a tak na světelné tabuli svítilo i skóre s dvouciferným vedením pro Čechy.

‚Olympiádu berou fakt seriózně.‘ Basketbalisty čeká souboj s favorizovanými Američany, půjde o postup

Číst článek

Hvězdní Američané se pak ale střelecky probrali a dokázali ve druhé čtvrtině skóre otočit. Vedení si pak podrželi až do poloviny zápasu a i díky 13 bodům Kevina Duranta měli o přestávce náskok 47:43.

Ve třetí čtvrtině se Američané ještě víc rozjeli a postupně českému týmu postupně unikali do výraznějšího vedení, až měli po třetí čtvrtině komfortní náskok 82:60.

Závěr utkání se už proměnil v naprostou jasnou záležitost a na konci zápasu mohli Američané slavit výsledek 119:84.

Povedený úvod tak Čechům nestačil a postup do čtvrtfinále ze druhého místa si nevybojovali. Se skóre -49 ale Češi nemůžou pomýšlet ani na postup ze třetího místa, a tak na olympijském turnaji končí. 

Naopak Američané můžou dál snít o obhajobě zlata z minulých tří olympiád. Mezi nejlepší osmičkou doplnili Francii, Austrálii, Itálii, Slovinsko a Španělsko. Vítězstvím nad Českem navíc zajistili postup ze třetí příčky skupiny B Německu a nedělnímu vítězi utkání mezi Japonskem a Argentinou.

XXXII. letní olympijské hry:
Basketbal:
Muži:
Skupina A (Saitama):
ČR - USA 84:119 (18:25, 43:47, 60:82)
Body ČR: Schilb 17, Balvín 15, Veselý 13, Satoranský 12, Jelínek, Palyza oba 7, Auda 6, Sehnal 5, Bohačík 2, Peterka, Šiřina, Vyoral všichni 0.
Nejvíce bodů USA: Tatum 27, Durant 23, LaVine 13.
Fauly: 14:17. Trestné hody: 13/8 - 12/9. Trojky: 8:20. Doskoky: 29:36.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme