První medaile z paralympijských her. Drahonínský a Musilová získali stříbro v lukostřelbě

O první českou medaili z paralympijských her v Tokiu se postarali lukostřelci David Drahonínský s Šárkou Musilovou, kteří v soutěži smíšených dvojic získali stříbro. Ve vyřazovacích bojích kategorie W1 si Češi poradili s Brazilci i favorizovanými Korejci, ve finále prohráli s čínským párem Čchen Min-i, Čang Tchien-sin 132:138.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukostřelci Šárka Musilová a David Drahonínský

Lukostřelci Šárka Musilová a David Drahonínský | Foto: Bernadett Szabo | Zdroj: Reuters

Drahonínský s Musilovou vylepšili společný výsledek z Ria de Janeiro, kde vybojovali bronz. Pro devětatřicetiletého matadora je to už pátá paralympijská medaile, tu nejcennější získal v individuálním závodě v Pekingu 2008.

Čeští boccisté si kvalifikací do Tokia splnili sny, ve sportu podobnému petánque pomáhají i rodiče

Číst článek

„Mix týmy jsou za námi, Šárka to zvládla excelentně. Máme medaili, kterou jsme vám slíbili, a brzy ji přivezeme do České republiky,“ řekl na svém facebookovém profilu Drahonínský.

Vlajkonoška výpravy Eva Datinská zahájila svou šestou paralympiádu pátým místem ve vrhu koulí. František Serbus obsadil ve finále hodu kuželkou sedmé místo. Adam Peška vstoupil do turnaje v boccii výhrou, naopak Kateřina Cuřínová si připsala dvě porážky.

Z trojice plavců se nejlépe vedlo Vendule Duškové, osmé v polohovém závodě na 200 metrů. Doyen výpravy Miroslav Smrčka na znakařské stovce i Dominika Míčková v polohovce na 150 metrů vypadli v rozplavbách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme