Další český úspěch na paralympijských hrách, plavec Petráček získal stříbro v závodě na 50 metrů

Plavec Arnošt Petráček při obhajobě paralympijského triumfu v závodě na 50 metrů znak vybojoval v Tokiu stříbrnou medaili. Českého reprezentanta porazil ve finále kategorie S4 ve světovém rekordu 40,99 sekundy Rus Roman Ždanov. Petráček za ním zaostal o 27 setin, ostatní soupeři měli za vítězem více než dvousekundovou ztrátu.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český plavec Arnošt Petráček

Český plavec Arnošt Petráček | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Česká výprava slaví v Japonsku osmou medaili, čímž o jednu předčila zisk z Ria de Janiera 2016. Na kontě má dvě zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile, v Brazílii měli Češi bilanci 1-2-4.

Další medaile z paralympiády pro českou výpravu, ve vrhu koulí získala bronz atletka Luxová

Číst článek

Třicetiletý Petráček dnes byl nejprve nejrychlejší v rozplavbách a do finále postoupil v novém paralympijském rekordu 41,75, kterým bez čtyř setin o celou sekundu vylepšil předchozí maximum Mexičana Juana Reyese.

Jen o dvě setiny pomalejší byl ale světový rekordman v kategorii S4 Ždanov. V závodě o medaile pak třiadvacetiletý Rus vylepšil vlastní historické maximum o 51 setin.

Petráček, který se narodil bez pažních kostí a má vymknuté kolenní klouby, startoval na čtvrté paralympiádě. Při předchozích startech v Tokiu nepostoupil z rozplaveb na 50 metrů motýlek, na kraulařské padesátce si sice bezpečně zajistil účast ve finále, ale v něm byl diskvalifikován.

Do finále polohového závodu na 200 metrů dnes postoupil Tadeáš Strašík a obsadil v něm osmé místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme