'Další medaili dostane mladší bratr.' Kuzminová bojuje i za distancovaného Šipulina

Ruský biatlonista Anton Šipulin na hrách v Pchjongčchangu kvůli rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru chybí, přesto doma čeká na olympijskou medaili. Přivézt mu ji má sestra Anastasia Kuzminová reprezentující Slovensko.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anastasija Kuzminová si ze 13. místa doběhla až pro olympijské stříbro

Anastasija Kuzminová si ze 13. místa doběhla až pro olympijské stříbro | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě že už mám první základní cíl splněný. Všechno, co se podaří dál, bude bonus navíc, ale snažit se určitě nepřestanu,“ říká pro Radiožurnál stříbrná medailistka stíhacího závodu Anastasia Kuzminová.

Nechtěla riskovat, přesto chybovala. 'Dvě rány těsně vypadly ven,' lituje Vítková

Číst článek

Většina sportovců vozí z olympijských her různé suvenýry, plyšové maskoty, magnety, odznaky. Slovenská reprezentantka dostala za úkol přivézt domů cennost, kterou v místních fanshopech nepořídíte ani za milion wonů – medaili.

Je pro jejího bratra, Rusa Antona Šipulina, který v Koreji chybí kvůli rozsáhlé dopingové kauze a následnému rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru.

„Velmi mě mrzí, co se stalo. Jsem tu proto, abych vybojovala medaili pro celou mou rodinu, aby byli spokojení rodiče i bratr. Poprosil mě, tak druhou medaili věnuji jemu,“ svěřila se Kuzminová s přáním mladšího sourozence.

Rodačka ze Sibiře, která reprezentuje Slovensko už desátým rokem, může pro Antona Šipulina vybojovat cenný olympijský suvenýr už v zítřejším vytrvalostním závodě.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme