Michal Krčmář další medaili nezískal, sedmkrát střelecky chyboval. Zlato bere Francouz Fourcade

Hodinu po ženách jeli stíhací závod i biatlonisté. Michal Krčmář na 12 a půl kilometru dlouhé trati obhajoval druhé místo ze sprintu. Po celkem sedmi chybách na střelnici se však nakonec propadl až na 30. místo. Vítězem se po suverénním výkonu stal Francouz Martin Fourcade. Na druhé místo se po životním výkonu vyšvihl dvacetiletý Švéd Samuelsson, bronz bere Němec Doll.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 13:57 12. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrný Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

„Doufám, že mi výsledek ze sprintu dodá klid. Budu bojovat a nechám tam maximum, ale vnitřní klid v sobě můžu mít,“ věřil před závodem Michal Krčmář. Jenže větrná střelnice v olympijském biatlonovém areálu odvála překvapení stíhacího závodu až na konec třetí desítky.

Nechtěla riskovat, přesto chybovala. 'Dvě rány těsně vypadly ven,' lituje Vítková

Číst článek

„Přesně takhle jsem nechtěl, aby to dopadlo. Rozhodla moje nezvládnutá první ležka, pak už jsem to nestihl napravit,“ litoval po závodě v rozhovoru pro Radiožurnál Michal Krčmář.

Už na první střelbě Krčmář dvakrát chyboval a musel ujet 300 trestných metrů, rázem tak figuroval na mezičase až na 22. místě. Během druhé střelecké zastávky sice žádnou chybu neudělal, ale kvůli „rozdováděnému“ větru na střelnici se před pěti terči zdržel příliš dlouho.

Ze všech závodníků měl úplně nejpomalejší střeleckou část. Přispěla k tomu i třetí položka, při níž si vichr pohrával s kontrolními praporky vůbec nejvíce. Výsledek? Když se k tomu přidaly ještě tři chyby na střelbě číslo 3 a dvě chyby na poslední zastávce, bylo z toho konečné 30. místo.

„Na ležce to bylo v pohodě, tam to bylo o mně,“ komentoval větrnou loterii na střelnici. „Na první stojce přišel poryv, musel jsem se s ním prát, ale jsou tady lidi, co to zvládli,“ nehledal výmluvy Krčmář.

Ondřej Moravec, který startoval z 29. místa, chyboval dokonce osmkrát a propadl se až na 51. místo se ztrátou téměř 6 minut na suverénního Fourcada. 

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:

Biatlon: Muži - stíhací závod (12,5 km):
1. M. Fourcade (Fr.) 32:51,7 (1 tr. okruh), 2. Samuelsson (Švéd.) -12,0 (1), 3. Doll (Něm.) -15,1 (1), 4. T. Bö (Nor.) -1:02,6 (3), 5. Schempp (Něm.) -1:02,7 (3), 6. Weger (Švýc.) -1:03,1 (2), 7. Desthieux (Fr.) -1:03,7 (3), 8. Peiffer (Něm.) -1:14,1 (3), 9. Bjöntegaard (Nor.) -1:26,3 (4), 10. Hofer (It.) -1:32,7 (3), ...30. Krčmář -3:49,9 (7), 51. Moravec (oba ČR) -5:54,2 (8).

vman, jgr, nyc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme