Nechtěla riskovat, přesto chybovala. 'Dvě rány těsně vypadly ven,' lituje Vítková

Až do poslední položky bojovala o cenný kov, pak ale přišly dvě chyby. Veronika Vítková skončila ve stíhacím závodě biatlonistek sedmá, svůj výkon okomentovala v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková těsně za Norkou Olsbuovou

Veronika Vítková těsně za Norkou Olsbuovou | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Veroniko, je na vás vidět zklamání. Jak to teď prožíváte?
Je to tak napůl. Pořád je to top 10, ale lhala bych, kdybych řekla, že nejsem zklamaná. Do poslední položky jsem jela o medaili, ale tam jsem si to odstřelila. Byl to i výsledek běžeckého projevu, dneska to nebylo ideální a na poslední položce jsem to nezvládla.

Vítkové se nepovedla poslední střelba, ve stíhačce skončila sedmá

Číst článek

Na poslední střelbě Kuzminová jednou chybovala, pak jste přijela vy s Bescondovou a začala rychlopalba. Byla to i hra nervů?
Na terče soupeřek jsem moc nekoukala, snažila jsem se soustředit sama na sebe. Že to byla rychlopalba, to bych úplně neřekla.

Snažila jsem se střílet na jistotu a jak jsem se bavila s trenérem, tak říkal, že dvě rány těsně vypadly ven. Je to biatlon, mám ještě další závody před sebou. Myslím, že i tak můžu být spokojená.

Při druhé položce jste měla nesmírně obtížné podmínky. Jaké to bylo obecně v závodě?
Vítr na střelnici se hrozně točil, na druhou položku jsem možná měla trošku smůlu, musela jsem to tam vyležet. Nechtěla jsem střílet na riziko, aby to nebyla zbytečná trestná kola. Tak jsem i chvíli počkala, i tak jsem jednu nedala. Ale myslím, že v tu chvíli to bylo maximum, co šlo udělat.

Jak jste se cítila na startu, kdy jste měla v zádech skvělý sprint a bronzovou medaili. Povzbudilo vás to?
Určitě to bylo povzbuzení. Měla jsem den na to, abych si vyčistila hlavu, což si myslím, že se mi podařilo. Dokázala jsem se tam držet, až na ten konec.

Čekají vás i další závody, nejbližší je ten vytrvalostní. Jaké máte teď vyhlídky?
Nemám vyloženě žádné vyhlídky. Budu se snažit odvést stoprocentní výkon, hlavně se soustředit na střelbu, i tak z toho může být pěkný výsledek.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme