Peking, den 16.: Zdráhalová kvůli zdraví nejela závěrečný závod, slovenští hokejisté slaví bronz

Předposlední den soutěží přinesl také historický úspěch slovenským hokejistům, kteří v utkání o bronz i díky dvěma gólům sedmnáctiletého supertalentu Juraje Slafkovského porazili Švédsko 4:0.

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 19:27 19. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Zdráhalová

Nikola Zdráhalová | Zdroj: Reuters

Českým sportovcům se nedařilo. Čtyřbob Dominika Dvořáka po dvou jízdách figuruje na 22. místě a v neděli bude bojovat o postup do závěrečné jízdy pro dvacet posádek.

Peking, den 15.: Český biatlon odjíždí z Číny bez medaile, do finále hokejového turnaje prošli favorité

Číst článek

V lyžařském maratonu volnou technikou zkráceném kvůli mrazu a větru z 50 na 30 km doběhl Petr Knop na 37. příčce, o pět míst za ním skončil Adam Fellner. Michal Novák do závodu nenastoupil.

Podobně je na tom byla i Zdráhalová. „Nikola si v přípravě, v tréninku, způsobila natažení přitahovače stehna a bohužel za těchto okolností není schopna do takového závodu nastoupit,“ uvedl lékař rychlobruslařů na olympiádě Jaroslav Grodl.

Slovenští hokejisté získali první medaili pod pěti kruhy. Utkání se Švédskem rozhodli ve druhé třetině, kdy se gólově prosadili Slafkovský a Samuel Takáč. Slafkovský a Pavol Regenda poté skórovali i při závěrečné power play soupeře. Slafkovský je před nedělním finále se sedmi góly nejlepším střelcem turnaje. Čisté konto udržel Patrik Rybár.

Hokejisté se postarali o druhou slovenskou medaili v Pekingu, zlato získala ve slalomu Petra Vlhová. Z bronzu se raduje i deset hráčů z české extraligy, které kanadský trenér Craig Ramsay zařadil do nominace.

Suverén Bolšunov

Ve finiši lyžařského maratonu Bolšunov porazil krajana Ivana Jakimuškina a Simena Krügera z Norska. S třetím zlatem a celkově pátou medailí se stal nejúspěšnějším běžcem na hrách v Pekingu. Navázal na triumf ze skiatlonu a štafety, stříbro z klasické patnáctky a bronz ze sprintu dvojic.

Schoutenová v závodě s hromadným startem završila účinkování na ledovém oválu v Pekingu ziskem čtvrtého cenného kovu. Ovládla i vytrvalostní závody na 3000 a 5000 metrů a v závodě družstev získala bronz. Nikola Zdráhalová kvůli zranění do závodu s hromadným startem nezasáhla.

Mužský závod ovládl Bart Swings a vylepšil stříbro z premiérového představení disciplíny na předchozích hrách v Pchjongčchangu. Pro Belgii vybojoval první zlato ze zimních olympijských her po 74 letech.

Krasobruslařskou soutěž sportovních dvojic vyhráli domácí Suej Wej-ťin a Chan Cchung získali. Zatímco před čtyřmi lety v Pchjongčchangu skončili těsně druzí za německým párem Aljona Savchenková, Bruno Massot, tentokrát porazili o 63 setin bodu Rusy Jevgeniji Tarasovovou a Vladimira Morozova. Třetí skončili úřadující mistři světa i Evropy Anastasia Mišinová a Alexandr Galljamov. Čeští reprezentanti Jelizaveta Žuková a Martin Bidař po 17. místě v krátkém programu do volných jízd nepostoupili.

Ženským dvojbobům vládly Němky. Vyhrály olympijské debutantky Laura Nolteová s Deborah Leviovou před obhájkyní zlata Mariamou Jamankaovou s Alexandrou Burghardtovou. Třetí byly Američanky Elana Meyersová Taylorová a Sylvia Hoffmanová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme