Dvořákův čtyřbob je v polovině soutěže až na 22. příčce, vedou favorizovaní Němci

Čtyřbob Dominika Dvořáka je po polovině olympijského závodu dvaadvacátý z 28 posádek a v neděli ho čeká boj o to, aby mohl absolvovat finálové čtvrté kolo. Po dvou ze čtyř jízd v ledovém korytě v Jen-čchingu vede favorizovaný Němec Francesco Friedrich těsně před krajanem Johannesem Lochnerem.

Peking (Aktualizováno: 7:28 19. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český čtyřbob na olympiádě v Pekingu

Český čtyřbob na olympiádě v Pekingu | Foto: THOMAS PETER | Zdroj: Reuters

Pilotovi Dvořákovi s Janem Šindelářem, Jakubem Noskem a Dominikem Záleským první dvě jízdy nevyšly. V úvodním kole předvedl český bob rozháranou jízdu a dělil se o 23. pozici. V druhé jízdě si po chybách v závěru 21. časem mírně výsledkově polepšil, ale nabral další ztrátu. Po vystoupení z bobu si pak Dvořák zklamaně držel hlavu v dlaních.

Peking, den 15.: Český biatlon odjíždí z Číny bez medaile, do finále hokejového turnaje prošli favorité

Číst článek

„Výsledek mluví za všechno, tohle určitě není to, co si představujeme a chceme. Je mi to líto. Druhá jízda byla malinko lepší, ale ta třináctka (zatáčka) tady, to je zlo. Je to zklamání,“ řekl Dvořák. „Dělám chyby v řízení. Dráha je rychlejší, jezdí se o vteřinu rychleji než v tréninku. Chová se to malinko jinak a nájezdy i výjezdy jsou trošku jiné. Jde to prostě za mnou.“

Češi po úvodním dnu ztrácejí 42 setin na Brazilce Edsona Luquese Bindilattiho, jenž drží dvacáté místo, které jako poslední zaručí postup do čtvrté finálové jízdy. Dvořák, který byl na těchto hrách patnáctý s Noskem ve dvojbobech, skončil ve čtyřkách po třetí jízdě i při svém olympijském debutu před čtyřmi lety v Pchjongčchangu.

V čele je i díky nejrychlejším startům obhájce zlata Friedrich. Šampion z dvojbobů však svádí vyrovnaný souboj s reprezentačním kolegou a rivalem Lochnerem, jenž po prvním kole vedl. Po nejlepší druhé jízdě se na první místo posunul mistr světa Friedrich, i když jen o tři setiny. Kanaďan Justin Kripps ztrácí na třetím místě 38 setin.

Jednatřicetiletý Friedrich usiluje o zopakování vítězného double z minulých her, což se ještě žádnému pilotovi nepodařilo. Pokud získá čtvrté zlato, vyrovná nejlepšího bobistu historie, svého krajana Andrého Langeho.

Muži - čtyřboby (po 2 ze 4 jízd): 1. Německo (Friedrich, Margis, Bauer, Schüller) 1:57,00 (58,29+58,71), 2. Německo (Lochner, Bauer, Weber, Rasp) -0,03 (58,13+58,90), 3. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) -0,38 (58,38+59,00), ...22. ČR (Dvořák, Šindelář, Nosek, Záleský) -2,51 (59,71+59,80).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme