Poslední olympijský pátek nabídl český smutek ve štafetě i další pokračování německé hokejové pohádky

Čtrnáctý den olympijských soutěží byl na události poměrně chudý, zato však bohatší na zážitky. Z českého pohledu šlo především o prohrané semifinále s týmem olympijských sportovců z Ruska a o mužskou štafetu, ve které to dlouho vypadalo na velmi dobrý výsledek.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongjang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz se proti Gavrikovově střele natahoval marně

Pavel Francouz se proti Gavrikovově střele natahoval marně | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

Další z českých sportovců Nikol Kučerová sice bojovala, ale ve skikrosu nepřekvapila a skončila ve čtvrtfinále.

Čeští hokejisté taktéž bojovali, ale dlouhodobá střelecká nemohoucnost národního týmu společně s pokračujícím semifinálovým prokletím znamená pouze možnost vybojovat v sobotu bronz.

V druhém semifinále předvedli další obrovské překvapení skvěle hrající hokejisté Německa, kteří po favorizovaném Švédsku ve čtvrtfinále porazili kanadské obhájce triumfu ze Soči i Vancouveru.

I biatlonová štafeta mužů předvedla sympatický výkon. Závod měli skvěle rozjetý, v polovině závodu po úsecích Ondřeje Moravce a Michala Šlesingra byli dokonce ve vedení.  Střelecký i běžecký výpadek ale poslal Čechy na konečné sedmé místo. 

Vítězství překvapivě slavila štafeta Švédska, některé favorizované štafety, včetně té francouzské, totiž vyhořely. Pro stříbro si dojeli Norové a pro bronz Němci.

Mezi disciplínami bez české účasti se vyjímaly volné jízdy krasobruslařek a čekání do poslední chvíle, která z Rusek nakonec vyhraje.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme