'Později mě to asi bude bolet,' usmívá se Slovenka Medlová, kterou při soutěži srazil na zem dvakrát vítr

Má doma medaili z mistrovství světa, ale také vzpomínky na hodně drsné pády. Snowboardistka Klaudia Medlová je ve čtyřiadvaceti letech jednou z největších slovenských medailových nadějí na olympiádě v Pchjongčchangu, ale ve slopestylu dopadla ještě hůř než Češka Šárka Pančochová. V obou finálových kolech přistála po několikametrovém letu vzduchem na záda na zmrzlou trať.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenka Klaudia Medlová

Slovenka Klaudia Medlová | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

„Později mě to asi bude bolet, ale nic nemám zlomené, tak je to dobré,“ usmívala se v cílovém prostoru drobná brunetka, která vyvázla z těžkých pádů bez viditelné újmy.

„Dnes foukalo opravdu silně a navíc nepravidelně, takže mě podfouklo, když jsem byla zrovna ve vzduchu. A tím pádem jsem spadla,“ popsala Radiožurnálu po závodě.

'Holčičí snowboarding vypadá úplně jinak než tohle.' Pančochové ve slopestylu vadil silný vítr

Číst článek

Sportovní kariéra Klaudie Medlové, která je lemována jak pády, tak úspěchy, začala už ve čtyřech letech, kdy se postavila na lyže a od nich už to ke snowboardu měla blízko.

„Když mi bylo deset, tak jsem začala snowboardovat. Rodiče měli bufet na sjezdovce, táta na snowboardu uměl, takže jsem se postupně začala učit a našla jsem si partičku.“

To je takový typický start freestyle snowboardistů, kteří se chtějí bavit na rozmanitých překážkách, překonávat strach a létat vzduchem i několik desítek metrů.

V šestnácti letech pak vyrazila Klaudia Medlová na juniorské mistrovství světa a na Novém Zélandu skončila třetí. Bronzovou medaili pak v jednadvaceti vybojovala i mezi dospělými v rakouském Kreischbergu.

Více zraněná, nežli zdravá

„Jsem nejvíce ráda, že jsem si vybrala právě tento sport. Je tu dobrá parta, pomáháme si, hodně cestujeme, což mě baví,“ a to i přesto, že za poslední rok byla víc zraněná než zdravá.

Jen 160 centimetrů vysoká Slovenka chtěla loni na svátku extrémních sportů v Aspenu bojovat o medaili v Big Airu, ale na X-Games si poranila žebra. Za dva měsíce se stihla uzdravit, ale na světovém šampionátu ve Španělsku upadla v tréninku na obličej, což nakonec spravilo deset stehů. S úsměvem ale říká, že strach nemá a prý ani její rodiče

„I oni jsou sportovci. Snášejí to, máma mi akorát řekne, abych si dávala pozor, ale jinak jsou s tím v pohodě,“ doplňuje Slovenská snowboardiskta Klaudia Medlová po své olympijské premiéře a čtyřiadvacátém místě ve slopestylu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme