Zpěv hymny Rusům nepřihorší. Mezinárodní olympijský výbor to nepovažuje za problém

Zpěv hymny ruských hokejistů po vyhraném turnaji na hrách v Pchjongčchangu nepovažuje Mezinárodní olympijský výbor za problém, i když tím hráči porušili pravidla. Rusko kvůli sankcím za organizovaný dopingový systém nemohlo v Koreji vystupovat pod ruskou vlajkou ani propagovat další národní symboly.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový turnaj vyhráli Olympijští sportovci z Ruska

Hokejový turnaj vyhráli Olympijští sportovci z Ruska | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

Ruští hokejisté však v euforii po zisku zlata zazpívali po nedělní výhře 4:3 v prodloužení nad Německem svou hymnu. A fanoušci se k nim přidali, i když v hale hrála hymna olympijská.

Obrazem: Sportovní zápolení v Pchjongčchangu objektivy agentury Reuters

Číst článek

„Chápeme, že sportovci zrovna prožívali nadšení ze zisku zlaté medaile za výjimečných okolností,“ citovala představitele Mezinárodního olympijského výboru agentura AP. Počínání ruských hokejistů proto nebude mít vliv na rozhodování o dalším osudu Ruského olympijského výboru.

Mezinárodní olympijský výbor Rusům pozastavil členství v prosinci kvůli systematickému dopingu a manipulování se vzorky během předchozích zimních her v Soči.

Do Koreje bylo pozváno jen 168 ruských reprezentantů, kteří vystupovali pod neutrální vlajkou a názvem Olympijští sportovci z Ruska.

Své vlajky se výprava nedočkala ani při závěrečném zakončení her. Trest pro Rusko dál zůstal v platnosti, na čemž se výrazně podepsaly pozitivní testy curlera Alexandra Krušelnického a bobistky Naděždy Sergejevové v průběhu her.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme