Rychlobruslařka Hrůzová vypadla na krátké trati už v rozjížďkách, domácí Čína slaví štafetové zlato

Michaela Hrůzová vypadla na trati 500 metrů v rychlobruslení na krátké dráze na olympijských hrách v Pekingu v rozjížďkách. Dojela třetí, její čas 45,060 na čtvrtfinále nestačil. V shorttracku si v sobotu připsala první zlato na hrách pořadatelská Čína, která triumfovala v premiéře smíšené štafety pod pěti kruhy.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská rychlobruslařská smíšená štafeta triumfovala na krátké trati

Čínská rychlobruslařská smíšená štafeta triumfovala na krátké trati | Zdroj: Reuters

Hrůzová, která na OH před čtyřmi lety startovala pod dívčím jménem Sejpalová pouze na patnáctistovce, nastoupila na nejkratší trati v páté rozjížďce.

Američanka Corinne Stoddardová sice upadla, ale přímý postup si pohlídaly Italka Arianna Fontanaová a Číňanka Čang Jü-tching.

‚I slzy byly.‘ Sáblíková je se čtvrtým místem spokojená. Mrzí ji jen vytuhnutí v závěru závodu

Číst článek

Jediná česká zástupkyně v shorttracku v Pekingu se ve své nejslabší disciplíně nevešla ani mezi čtyři nejlepší ze třetích míst.

Větší šanci má Hrůzová na patnáctistovce, v níž byla v Pchjongčchangu po vyřazení v rozjížďce klasifikována na 24. místě.

Čínské zlato v premiéře smíšené štafety

První zlato v shorttracku v Pekingu získala domácí Čína, která vyhrála závod smíšených štafet v těsném finiši před Itálií.

Členem vítězného kvarteta byl i Wu Ta-ťing, jenž před čtyřmi lety vybojoval na 500 m jediné čínské zlato v Pchjongčchangu. Bronz získali Maďaři v sestavě s bratry Shaolinem Sándorem a Shaoangem Liuvými, kteří mají čínskou matku.

Bronz v italském týmu vybojovala i Fontanaová a má už devátou olympijskou medaili. Díky tomu v čele historického žebříčku překonala Američana Apola Ohna a Rusa Viktora Ahna, s nimiž se dosud o prvenství dělila.

Čtvrtý účastník finále Kanada byla diskvalifikována za zavinění pádu, který ji a Maďary prakticky vyřadil ze hry o zlato.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme