‚I slzy byly.‘ Sáblíková je se čtvrtým místem spokojená. Mrzí ji jen vytuhnutí v závěru závodu

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila v olympijském závodu na 3000 metrů čtvrtá. Od medaile dělily českou reprezentantku necelé dvě vteřiny. „Jen škoda posledních dvou kol, tam jsem ztratila,“ mrzelo jinak velice spokojenou královnu českého rychlobruslení.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p2022020502697_220205-131510_apr.jpeg

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Letos nejlepší výsledek na tříkilometrové trati. Jak jste viděla ten závod?
Bylo to těžké psychicky i fyzicky. Dráha je dobrá, ale led je opravdu těžký. Cítila jsem se dobře už od startu, jelo se mi dobře. Jen škoda posledních dvou kol, tam jsem trochu vytuhla a ztratila. I tak to byla nejlepší trojka této sezony. Bylo to sice dvě vteřiny od bronzu, ale po letošní sezoně jsem za to opravdu ráda. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s Martinou Sáblíkovou přímo z Pekingu po tříkilometrovém závodě

Vy jste zaťala pěsti poté, co jste se podívala na výsledkovou tabuli. Potěšilo vás víc průběžné vedení, nebo ten čas?
Obojí. Věděla jsem, že budu nejhůře pátá, což je pro mě neuvěřitelné. Potom, co mám všechno za sebou. Před čtyřmi lety jsem zajela podobný čas, takže jsem za projev dnešní jízdy opravdu ráda.

Psychicky jste v pohodě, to je vidět. Co fyzicky?
Tak dobře, jak jen to jde. Nic mě netrápí. Jediné, na co si můžu stěžovat, je, že mám nejhorší pánskou nemoc na sedm. Jinak jsem moc ráda, že tu pod symbolickými pěti kruhy můžu být.

Sáblíkové těsně unikl na tříkilometrové trati bronz, Schoutenová vyhrála v olympijském rekordu

Číst článek

Pátá olympijská účast. Vždy jste si to užívala. Platí to i přes ta covidová opatření?
Platí. Snažím se na to dívat trochu jinak. Je škoda, že hala není plná, že musíme nosit roušky. Na druhou stranu symboly a vše, co k olympiádě patří, tu pořád je. Předevčírem to pro mě nebylo jednoduché, neměla jsem psychickou pohodu. Dnes jsem se ale vzbudila a byla na tom úplně jinak. 

Byly i slzy?
Byly. Podrželo mě moc lidí. Sezona nebyla jednoduchá. Když jsem v prosinci upadla, nevěděla jsem, jak vážné zranění to bude. 

Petr Kadeřábek, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme