Sáblíková vybojovala pro Česko další olympijskou medaili, na trati 5000 metrů dojela bronzová

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková dojela na olympijských hrách v Pekingu v závodě na 5000 metrů třetí. Vyhrála nizozemská favoritka Irene Schoutenová, která po triumfu na 3000 metrů získala v Číně druhé zlato. Druhé místo obsadila Kanaďanka Isabelle Weidemannová.

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 15:04 10. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sáblíková bylo blízko stupni vítězů už v závodě na 3000 metrů, kdy skončila čtvrtá. Nyní ale už královna českého rychlobruslení bodovala naplno, pětikilometrová trať je přece jen její hlavní tratí. 

Peking, den 7.: Sáblíková si dojela pro bronz a rozšířila svoji sbírku medailí, Zabystřan ve slalomu upadl

Číst článek

„Pořád tomu nemohu uvěřit. Bylo to hrozně napínavé a byly to nervy až do konce. Tahle medaile pro mě znamená hrozně moc, stejně jako všechny olympijské medaile, ale po téhle sezoně plné problémů si myslím, že mi to ještě chvíli nebude docházet, že se to povedlo. Dnešek byl pro mě hodně náročný a musím poděkovat všem, co mi dodali sílu,“ řekla spokojená Sáblíková pro Radiožurnál Sport.

Trojnásobná olympijská vítězka měla před olympijskými hrami složité období, během kvalifikace do Pekingu ji trápily záhadné zdravotní problémy, během lednové přípravy si pak pořezala při tréninku nohu bruslí.

Ani to jí ale v cestě za celkově sedmou olympijskou medailí nezastavilo. 

Poslední olympiáda?

Pro čtyřiatřicetiletou Sáblíkovou šlo možná o poslední olympijský závod. Před odletem do Pekingu nevyloučila, že půjde o její poslední zimní hry.

Pod pěti kruhy česká sportovkyně závodila celkem pětkrát, poprvé se představila na olympiádě v Turíně v roce 2006.

Z Vancouveru si v roce 2010 odvezla dvě zlaté a jednu bronzovou medaili, následovalo zlato a stříbro ze Soči a dosud poslední olympijská medaile – bronz z Pchjongčchangu.

bac, mim, pka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme