Čtvrtý olympijský den: Seemanová mezi nejlepšími osmi, dva postupy do tenisového čtvrtfinále

Čtvrtý den olympijských her v Tokiu je za námi. Velkou radost udělala českým fanouškům například Barbora Seemanová, která na kraulařské dvoustovce vybojovala první české olympijské plavecké finále po 21 letech. Tenistka Markéta Vondroušová senzačně porazila domácí hvězdu Naomi Ósakaovou a na turnaji jako jediná česká singlistka prošla do čtvrtfinále. Mezi nejlepší čtyři páry prošly také Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Tokio (Aktualizováno: 22:57 26. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová v Tokiu senzačně zvítězila nad domácí hvězdou Naomi Ósakaovou a na olympijském turnaji prošla jako jediná z českých tenistek ve dvouhře do čtvrtfinále, kde se utká se Španělkou Paulou Badosaovou.

„Skóre bylo hladké, ale zase tak snadné to nebylo. Věděla jsem, že se pak zvedne a nebude to chtít dát zadarmo, což se také stalo,“ řekla Vondroušová Radiožurnálu.

OBRAZEM: Čtvrtý den olympiády. Konec favoritky, švýcarský hattrick i první surfařské medaile

Číst článek

Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková i Tomáš Macháč vypadli. Krejčíková ale zůstala ve hře o medaili ve čtyřhře. Spolu s Kateřinou Siniakovou, s níž tvoří nejvýše nasazený pár, postoupily do čtvrtfinále.

První české olympijské plavecké finále po 21 letech vybojovala na kraulařské dvoustovce Barbora Seemanová, účast v něm si zajistila v novém českém rekordu 1.56,14. Jednadvacetiletá Seemanová v semifinále o 13 setin sekundy překonala vlastní národní maximum, které vytvořila letos v květnu při triumfu na mistrovství Evropy v Budapešti. Do finále postoupila pátým časem.

Německé úspěchy

V bojích o medaile mezi vodními slalomáři nečekaně chyběla kajakářka Kateřina Minařík Kudějová, která po noční zdravotní indispozici obsadila v semifinále až patnácté místo a mezi elitní desítku se neprobojovala. Jedenatřicetiletá česká závodnice nevylepšila své umístění z Ria, kde byla před pěti lety desátá.

V noci mi bylo špatně. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem něco snědla. Myslím, že to bylo i v kombinaci s nervozitou. V noci jsem se poblila a moc jsem nespala," řekla Radiožurnálu mistryně světa z roku 2015 a loňská evropská šampionka.

Olympiáda očima reportéra Bureše: Hry jsou bez diváků poloviční, atmosféra postrádá důstojnost

Číst článek

Finále překvapivě ovládla Ricarda Funková a na letošních hrách vybojovala první zlatou medaili pro Německo.

Německá výprava se později dočkala i očekávaného triumfu v týmové drezuře. Hvězda vítězného tria a nejúspěšnější jezdkyně v historii her Isabelle Werthová získala sedmou zlatou medaili v kariéře a jako teprve třetí sportovkyně po německé kajakářce Birgitt Fischerové a maďarském šermíři Aladáru Gerevichovi se stala šampionkou na šesti různých olympiádách.

Gymnastka Bilesová

Bikerka Jitka Čábelická obsadila 22. místo v závodě v cross country horských kol, který zcela opanovaly Švýcarky v čele s Jolandou Neffovou. Triatlonistka Petra Kuříková při olympijském debutu obsadila 30. místo, druhá Češka Vendula Frintová závod nedokončila. Sportovní střelci David Hrčkulák a Nikola Šarounová skončili v nově zavedené olympijské soutěži smíšených dvojic ve vzduchové pušce na 25. místě.

Ruské gymnastky vyhrály poprvé od roku 1992 soutěž družstev. Druhé skončily obhájkyně zlata ze Spojených států amerických, které od druhého cvičení postrádaly hvězdnou Simone Bilesovou. Čtyřnásobná šampionka z Ria Bilesová, jež chtěla na aktuálních hrách útočit na šest zlatých medailí, odstoupila ze soutěže z neupřesněných zdravotních důvodů hned po úvodním přeskoku.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme