An, Šipulin a další chtějí do Pchjongčchangu, ke sportovní arbitráži se odvolalo dalších 32 Rusů

Proti zákazu startu na hrách v Pchjongčchangu se odvolalo dalších 32 ruských atletů včetně rychlobruslaře Ana či biatlonisty Šipulina. Mezinárodní sportovní arbitráž bude jejich případ projednávat zřejmě ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský biatlonista Anton Šipulin.

Ruský biatlonista Anton Šipulin. | Foto: Kerstin Joensson | Zdroj: AP

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) potvrdila, že proti vyloučení z olympijských her se k ní odvolalo dalších 32 ruských sportovců, mezi nimi biatlonista Anton Šipulin, šestinásobný olympijských vítěz Viktor An nebo tři bývalí hráči NHL.

Omilostnění Rusové v Pchjongčchangu závodit nebudou, Mezinárodní olympijský výbor je odmítl pozvat

Číst článek

Arbitráž se bude případem zabývat zřejmě ve středu, dva dny před zahajovacím ceremoniálem her. 

Mezinárodní olympijský výbor zatím na do Koreje pozval pouze 169 pečlivě prověřených atletů, ti nebudou startovat pod ruskou vlajkou, ale jako "olympijští sportovci z Ruska."

I kdyby skupina 32 sportovců u arbitráže uspěla, je podle agentury Reuters nepravděpodobné, že se na olympijských hrách představí.

Arbitráž už minulý týden zbavila zákazu v Koreji startovat 28 sportovců včetně běžkařů Legkova a Vylegžanina či skeletonisty Treťjakova, jenže MOV je na akci odmítl dodatečně pozvat. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme