‚Je to takový přemrzlý polystyren.‘ Servisman Ester Ledecké hodnotí sněhové podmínky v Pekingu

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká bude v Číně obhajovat dvě zlaté olympijské medaile a výrazně pomoct jí může i práce Miloše Machytky. Zkušený servisman testuje podmínky ve snowboardovém areálu, kde čeká Ledeckou v úterý paralelní obří slalom. K čemu by je přirovnal? „Kdybych chtěl být negativní, tak řeknu, že je to podobné jako v Lake Louis, kde se nám úplně nedařilo,“ řekl Machytka v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká na tréninku v olympijském Pekingu

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká na tréninku v olympijském Pekingu | Foto: Ondřej Hnilica | Zdroj: Český olympijský tým, ČTK

Z různých sportovišť slýcháme, že se na přemrzlý sníh dá namazat hodně těžko, jakou máte zkušenost vy?
Je to ze sta procent technický sníh, přírodní tu není žádný. Teploty jsou extrémní. Ale zažil jsem tady před třemi lety i větší zimu. Sníh je hodně zvláštní, je to takový přemrzlý polystyren.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor se servismanem Ester Ledecké Milošem Machytkou.

K čemu by se daly zdejší podmínky přirovnat?
Kdybych chtěl být negativní, tak řeknu, že je to podobné jako v Lake Louis, kde se nám úplně nedařilo. 

Bylo to tam způsobeno namazáním nebo strukturou lyží?
Asi obojím. Tady máme stejné vosky i lyže, ale pokročili jsme v počtu tréninků. Jak na sjezdových lyžích, tak na těch pro super-G. Takže těch kilometrů máme naježděno výrazně víc než před Lake Louis.

Kolik máte na závod připravených lyží?
Na sjezd osm párů, na super-G čtyři páry. Lyže vybereme až těsně před závodem, teď je všechny testujeme, pomáhá nám s tím i Tomáš Bank.

Medailové naděje v Pekingu: Ledecká je favoritkou, rychlobruslařky a Davidová mohou překvapit

Číst článek

Jaké tu máte podmínky na testování?
Skvělé. Organizátoři překvapili. Sice místo čtyř skútrů jsou tu dva, ale jinak vše funguje. Od šesti od rána do čtyř odpoledne tu máme připravené tréninkové sjezdovky. Minulý týden tady bylo ráno 29 pod nulou, takže to velmi bolelo.

Mají některé týmy, například Rakouska, výhodu oproti vašemu minimalistickému týmu?
Myslím si, že na olympiádě asi ne. Já jsem ještě nebyl v lyžařské vesnici, ale i na snowboardu tady velké týmy nehrajou roli. Protože se vám při testování na trať víc než jeden závodník nevejde. 

Jakub Marek, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme