Indráčkovy doskákaly na konec třetí desítky, zlato a první triumf v kariéře slavila Slovinka Bogatajová

Slovinka Urša Bogatajová je olympijskou vítězkou ve skoku na lyžích. Karolína Indráčková byla při olympijské premiéře českých reprezentantek osmadvacátá, její sestra Anežka třicátá. Třetí Češka Klára Ulrichová obsadila v prvním kole na hrách v Pekingu třiatřicátou příčku výkonem 70,5 metru a do druhého nepostoupila.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokanka na lyžích Karolína Indráčková

Skokanka na lyžích Karolína Indráčková | Foto: Matthias Schrader, AP | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Karolína Indráčková po úvodním skoku dlouhém 82 metrů útočila na vylepšení životního maxima na velké akci, kterými byla dvě pětadvacátá místa z loňského MS.

Koudelka a Kožíšek si vyskákali v kvalifikaci postup do nedělního závodu, Sakalovi se nedařilo

Číst článek

Ve druhém kole ale skočila o sedmnáct metrů méně a propadla se ze 24. místa o čtyři příčky níže.

„U skoků mi chyběla uvolněnost, asi zahrála roli mírná nervozita. Škoda, že jsem nenavázala na tréninkové skoky,“ řekla Karolína Indráčková. Na olympiádě se představí ještě v pondělním závodu smíšených týmů. „Pokusím se předvést lepší skoky,“ dodala.

Pohoršila si také patnáctiletá Anežka Indráčková, která neudržela devětadvacátou pozici a nakonec uzavírala finálovou třicítku. K 79 metrům z prvního kola připsala dalších 72,5.

Zlatá Bogatajová

Šestadvacetiletá Bogatajová předvedla nejdelší skok už v prvním kole, ale výkonem 108 metrů vzhledem k vysokému odečtu bodů za protivítr nestačila o 3,1 bodu na Němku Katharinu Althausovou.

Ve druhém kole zaútočila stometrovým skokem a Němka byla na závěr o šest metrů kratší.„Ještě mi to nedochází, je to nádherné,“ řekla vítězka po závodě.

Bogatajová nakonec vyhrála o 2,2 bodu a připsala si první triumf na mezinárodní scéně. Žádný závod ještě nevyhrála ani na MS nebo ve Světovém poháru. Před čtyřmi lety byla na olympijských hrách v Pchjongčchangu třicátá.

Slovinský úspěch podtrhla bronzovou medailí vítězka minulého ročníku Světového poháru Nika Križnarová.

„To je jako sen, že máme obě medaili. Jsme jako sestry, skvělé kamarádky, takže to je úžasné,“ radovala se Bogatajová ze společného úspěchu.

Aktuálně vedoucí závodnice SP Sara Marita Kramerová z Rakouska o šanci na boj o olympijskou medaili přišla kvůli nákaze koronavirem.

Ženy zatím na olympijských hrách na rozdíl od mistrovství světa závodí jen na středním můstku. Po sobotním individuálním závodě mohu zasáhnout už jen v pondělí do soutěže smíšených družstev.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme