Slováci zaskočili Olympijské sportovce z Ruska, Slovinsko porazilo USA po prodloužení

Slovenští hokejisté vstoupili do olympijského turnaje v Jižní Koreji senzačním vítězstvím nad týmem Olympijských sportovců z Ruska 3:2. I ve druhém utkání se zrodil překvapivý výsledek - Američané podlehli Slovinsku 2:3 po prodloužení.

Kangnung (Aktualizováno: 15:44 14. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slováci se radují ze vstřelené branky.

Slováci se radují ze vstřelené branky. | Foto: Julio Cortez | Zdroj: AP

Hned první dva zápasy olympijského hokejového turnaje mužů přinesly velká překvapení. Přestože měl hlavní favorit na zlato - tým Olympijských sportovců z Ruska - po čtyřech minutách už dvoubrankový náskok zásluhou Vladislava Gavrikova a Kirilla Kaprizova, ještě do první přestávky Slovensko vyrovnalo, když se trefili Peter Ölvecký a Martin Bakoš.

Dramatický duel ve třetím dějství rozhodl v přesilovce Peter Čerešňák. Na jeho gól z poloviny 49. minuty už nedokázala sborná ani přes závěrečný tlak odpovědět.

Američané vedli nad Slovinskem po brankách Briana O'Neilla a Jordana Greenwaye po dvou třetinách 2:0. Ve 46. minutě ale snížil Jan Urbas a pak dvěma góly zařídil překvapení Muršak. Dvěma asistencemi se podílel na úspěchu Slovinců obránce Blaž Gregorc z Hradce Králové.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:

Muži:
Skupina B:

USA - Slovinsko 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) - 46. Urbas (Gregorc, Vidmar), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas). Rozhodčí: Hribik (ČR), Salonen (Fin.) - Kaderli (Švýc.), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3348.

Slovensko - OSR 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš) - 3. Gavrikov (Vojnov, Širokov), 5. Kaprizov (N. Gusev). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Iverson - Vanoosten (oba Kan.), Lederer (ČR). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4025.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme