Rychlá výměna snowboardistů ztroskotala, náhradník Houser má pozitivní test a přijde o čtvrteční závod

Snowboardcrossař Radek Houser měl po úterním příletu na olympijské hry v Pekingu pozitivní test na koronavirus a nestihne čtvrteční závod jednotlivců. Pětadvacetiletý náhradník za zraněného Jana Kubičíka je v izolaci. Koronavirus u něj potvrdil i druhý test.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijským hrám se koronavirus nevyhnul

Olympijským hrám se koronavirus nevyhnul | Zdroj: Reuters

„K propuštění z izolace potřebuje dva negativní testy v rozmezí 24 hodin,“ uvedla tisková mluvčí české výpravy Barbora Žehanová. Houser by se v Pekingu teoreticky mohl představit v závodě smíšených dvojic s Vendulou Hopjákovou, který je ale na programu už v sobotu 12. února.

Kubičík přišel o olympijský start kvůli zranění přímo v dějišti olympiády. Při volném ježdění si naštípl holenní kost v kotníku a jako náhradník byl povolán Houser.

Opět stopka v kvalifikaci. Pančochové nevyšla po slopestylu ani U-rampa, skončila osmnáctá

Číst článek

Rodáka z Třebíče, jenž před dvěma týdny obsadil desáté místo v kvalifikaci závodu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo a pak bodoval 26. místem, měla čekat olympijská premiéra.

České snowboardcrossaře nadále provází smůla. Zranění na hry nepustilo dvojnásobnou olympijskou medailistku Evu Samkovou, která se nestihla zotavit ze zlomenin obou nohou.

V izolaci z českého olympijského týmu v Pekingu stále zůstává skokan na lyžích Viktor Polášek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme