Tvrdý pád a nosítka. Snowboardistka Hopjáková zavadila o prkno soupeřky, závod nedokončila

Jediná česká zástupkyně ve snowboardcrossu Vendula Hopjáková skončila v olympijském závodě po pádu v osmifinále. Při jízdě zavadila o prkno soupeřky a při pádu se udeřila do hlavy. Po ošetření na trati ji zdravotníci odvezli na kanadských saních. Podle televizních záběrů byla při vědomí.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vendula Hopjáková po pádu ne snowboardcrossu.

Vendula Hopjáková po pádu ne snowboardcrossu. | Foto: Kim Cheung | Zdroj: AP

Hopjáková, která v kvalifikaci zajela 23. čas, upadla v osmifinálové jízdě v boji o třetí místo s Kristinou Paulovou z Ruska.

Škobrtnutí o prkno soupeřky, tvrdý pád a úder do hlavy. Následovaly minuty nejistoty a obav. Podle televizních záběrů byla při vědomí, ale nezvedala se ze země. 

Je to tak další rána pro český snowboardcross. Největší hvězda Eva Samková, která má na kontě olympijské zlato a bronz, do Pekingu kvůli zlomenině kotníků neodcestovala.

Jana Kubičíka o závody pod pěti kruhy zase připravila naštípnutá holenní kost v kotníku při tréninku v Číně. A jeho náhradník Radek Houser měl po úterním příletu na hry pozitivní test na koronavirus.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme