Pančochové v Pekingu nevyšla kvalifikace ve slopestylu, čekají ji ale ještě dvě disciplíny

Snowboardistce Šárce Pančochové se úvodní vystoupení na olympijských hrách v Pekingu nevydařilo. V sobotní kvalifikaci slopestylu obsadila 26. místo a do finálové dvanáctky nepostoupila. Při čtvrté účasti pod pěti kruhy ji čeká ještě Big Air a U-rampa.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová.

Šárka Pančochová. | Foto: MIKE BLAKE | Zdroj: Reuters

Jednatřicetileté Pančochové, která se kvůli koronaviru zatím musí v Číně obejít bez trenéra Přemysla Vidy, se v areálu Čang-ťia-kchou nevydařila ani jedna kvalifikační jízda. Před olympiádou, na niž se jako první freestylistka v historii kvalifikovala ve všech třech disciplínách, se přitom právě na slopestyle nejvíce těšila. V roce 2014 v Soči v něm byla pátá.

Jezdím nejlíp za celou kariéru, věří si Pančochová na olympijské závody. Před Pekingem piluje nový skok

Číst článek

„Trénink byl přitom super. Hned ve třetí jízdě jsem dala tu závodní jízdu a byla jsem ráda, že to takhle padlo. Ale taky jsem někdy trochu nervózní, když se mi ten trénink takhle hodně podaří. Nechci být pověrčivá, ale někdy to pak v závodě úplně nevyjde. Ale tím to nebylo. Spíš se změnily podmínky, dlouho čekáte nahoře, než pojedete,“ řekla Pančochová a vysvětlila, že trať byla ledovější a více foukal vítr.

„Musíte dát všechny triky, jinak body nejsou dobré. Počítá se to jako pár, potřebovala jsem to celé spojit a bohužel. Jsem hrozně zklamaná, že se mi to nepodařilo,“ přiznala.

V první jízdě chybovala hned na začátku. „Takže jsem pak improvizovala. Chtěla jsem nahnat body, takže jak se jede z té trubky nahoru, chtěl jsem udělat backside a chytnout si u toho prkno, ale bohužel to jsem v tréninku vůbec nedělala, dopadla jsem víc na zadní nohu a sedla jsem si u toho,“ popsala Pančochová. Při druhém pokusu se zase pomalu rozjela na první skok.

„Bohužel jsem pak nedopadla úplně do dopadu, koplo mě to a přisedla jsem si. Jelo to výrazně víc tím, že je to zmrzlejší,“ doplnila. Konstatovala, že pokud by předvedla svůj standard, do finále by bezpečně postoupila.

Nejlepší kvalifikační jízdu předvedla Zoi Sadowská Synnottová z Nového Zélandu, která získala 86,75 bodu. Z druhého místa postoupila Japonka Kokomo Muraseová (81,45) a třetí byla Enni Rukajärviová z Finska (78,83). Pančochová získala za první jízdu 25,51 bodu, za druhou 17,18.

XXIV. zimní olympijské hry:
Snowboarding - ženy:
Slopestyle - kvalifikace: 1. Sadowská Synnottová (N. Zél.) 86,75, 2. Muraseová (Jap.) 81,45, 3. Rukajärviová (Fin.) 78,83, ...26. Pančochová (ČR) 25,51 – nepostoupila do finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme