Švýcaři vyhráli závod družstev, Holdenerová má třetí medaili. Češi vypadli hned v prvním kole

Premiérový olympijský závod družstev vyhráli v Pchjongčchangu švýcarští lyžaři a Wendy Holdenerové se tak podařilo zkompletovat medailovou sbírku. V Koreji už měla stříbro ze slalomu a bronz z kombinace. Druhé skončilo Rakousko, třetí Norsko. Česká čtveřice Gabriela Capová, Martina Dubovská, Ondřej Berndt a Filip Forejtek vypadla hned v 1. kole s Itálií.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wendy Holdener (vpravo)

Wendy Holdener (vpravo) | Zdroj: Reuters

Jediný český bod v závěrečné soutěži alpských lyžařů v Koreji získala Dubovská proti Chiaře Costazzaové. Capová byla ve slalomových brankách pomalejší než Irene Curtoniová (o 18 setin sekundy), Berndt a Forejtek jízdu nedokončili. Češi prohráli s Itálií 1:3.

'Jeli jsme dvoustovkou a u toho jsem se snažila namalovat.' Ledecké museli odložit zlatý ceremoniál

Číst článek

Švýcarsko spolu s Holdenerovou posouval vyřazovací část dál až ke zlatu také Ramon Zenhäusern, rovněž stříbrný medailista ze slalomu. Zbývajícími členy zlaté sestavy byli Denise Feierabendová a Daniel Yule. Nad Rakouskem ve finále zvítězili 3:1 na body.

Švýcarská sjezdařská reprezentace na svazích posbírala celkem sedm medailí. Stejný počet mají i Rakousko, které ovládlo hodnocení zemí se třemi zlaty, a Norsko.

Pro něj to v sobotu byla na hrách v Pchjongčchangu už 38. medaile celkově, což je nový rekord. Dosud nejvíc v historii ZOH posbírala reprezentace USA ve Vancouveru před osmi lety.

Řada špičkových lyžařů týmový závod vynechala. Rakušanům chyběla největší hvězda Marcel Hirscher, za tým USA zase například nestartovala mistryně světa ve slalomu Mikaela Shiffrinová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme