O účasti zahraničních fanoušků na olympiádě ještě rozhodnuto není, tvrdí prezident výboru Bach

Sportovní fanoušci, kteří chtějí vyrazit v létě na tokijskou olympiádu, ještě plány měnit nemusí. Informaci agentury Kjódó o zákazu zahraničních diváků na tribunách prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach nepotvrdil.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thomas Bach

Thomas Bach | Zdroj: Reuters

Podle znovuzvoleného prezidenta Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha není pochyb o tom, že 23. července začne tokijská olympiáda. O možné neúčasti zahraničních fanoušků ale moc mluvit nechce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká předseda Mezinárodního olympijského výboru na možnost účasti fanoušků ze zahraničí na olympijských hrách

Sedmašedesátiletý německý funkcionář po svém znovuzvolení do čela MOV, kdy neměl protikandidáta, trpělivě odpovídal na dotazy novinářů, s lehkostí přecházel z angličtiny do francouzštiny, ale když došlo na nejčerstvější a asi i nejnepříjemnější téma – cizinci na tribunách v Tokiu – tak byl velmi vyhýbavý.

A to i u otázky, jestli Mezinárodní olympijský výbor požádal o výjimku umožňující účast hostům a sponzorům letních her.

„Stojíme bok po boku společně s našimi japonskými partnery a bezvýhradně organizátory podporujeme, pokud jde o vpuštění zahraničních diváků do Japonska,“ řekl stručně Thomas Bach, který povede Mezinárodní olympijský výbor další 4 roky.

Finální rozhodnutí

Rozhodnutí o tom, jestli skutečně pandemie koronaviru nakonec zabrání účasti zahraničních fanoušků, se očekává 25. března – jak uvedla prezidentka místního organizačního výboru Seiko Hašimotová. Z toho vychází také šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Já bych si počkal na finální rozhodnutí. Máme informaci, že do 25. března se má oficiálně rozhodnout japonská vláda. Nedávno proběhla médii zpráva, že olympijské hry nebudou, já ale myslím, že vše nasvědčuje tomu, že budou,“ doplňuje k možné neúčasti zahraničních fanoušků na odložené tokijské olympiádě Jiří Kejval.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme