Dneska asi neusnu, radoval se zlatý lukostřelec Drahonínský. V Tokiu vybojoval druhou medaili

Lukostřelec David Drahonínský se na paralympijských hrách v Tokiu dostal už podruhé na stupně vítězů. K sobotnímu stříbru se Šárkou Musilovou v soutěži dvojic přidal individuální zlato, když ve finále těsně porazil Turka Nihata Turkmenoglua. „O zlatou medaili z paralympiády se nebojuje každý den. Byl jsem si té šance dobře vědom a jsem strašně rád, že jsem na to poslední dva roky hodně dřel,“ řekl Drahonínský Radiožurnálu.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukostřelec David Drahonínský na paralympijských hrách v Tokiu

Lukostřelec David Drahonínský na paralympijských hrách v Tokiu | Foto: BERNADETT SZABO | Zdroj: Reuters

Souboj Drahonínského s tureckým soupeřem byl těsný do poslední chvíle. Většina šípů trefovala střed a český reprezentant nakonec udolal Turkmenoglua o jediný bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukostřelec David Drahonínský získal v Tokiu své druhé paralympijské zlato. Více v příspěvku Zdeňky Trachtové

„Turci jsou masakr připravení. Snažil jsem se jet krok po kroku, dělat si svou rutinu. Naštěstí to vyšlo,“ podotkl Drahonínský v rozhovoru pro Radiožurnál.

Vítězství oslavil svým tradičním tancem na invalidním vozíčku. Pro úspěch udělal všechno.

„O zlatou medaili z paralympiády se nebojuje každý den. Byl jsem si té šance dobře vědom a jsem strašně rád, že jsem na to poslední dva roky hodně dřel. Nechci říkat, že štěstí přeje připraveným, ale věřil jsem si,“ řekl český lukostřelec.

Česko má na paralympiádě první zlato. Vrchol kariéry je to ale nejen pro medailisty, říká reportérka

Číst článek

Pro Davida Drahonínského je to už druhá zlatá paralympijská medaile, tu první získal v roce 2008 v Pekingu. Kromě toho už má z her v Londýně a Riu de Janeiru dvě stříbrné a jednu bronzovou.

„Teď se můžu konečně trochu najíst a pak si odpočinout. Myslím si ale, že dneska asi neusnu. V hlavě se mi budou honit myšlenky na lidi, kteří mě celou dobu podporovali,“ uzavřel zlatý medailista.

Zdeňka Trachtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme