Trump a Kim společně na zahájení olympiády. Ochranka dvojníky vyvedla

Dvojníci amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una vzbudili značné pozdvižení během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Když se spolu objevili na tribuně, rychle zasáhla bezpečnostní služba a odvedla je pryč. I v zákulisí si však nesourodou dvojici řada návštěvníků s pobavením fotila a natáčela.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„My spolu vycházíme skvěle,“ řekl agentuře Reuters Kimův dvojník. Oba skuteční státníci si přitom přes média často vyměňují urážky.

„Chtěli jsme tady všechny překvapit a přinést světu mír. A oni nás vyženou ze stadionu, to je opravdu nefér,“ dodal muž převlečený za severokorejského diktátora. „Rád bych věděl, jestli takhle budou zacházet i s mojí sestrou?“ dodal.

Kimova sestra Kim Jo-čong se v Pchjongčchangu zúčastnila slavnostního zahájení her, ceremoniál sledovala z VIP lóže. Za americkou stranu byl na místě viceprezident Mike Pence.

Domácí jihokorejští sportovci přišli na stadion společně s reprezentanty KLDR pod vlajkou symbolizující sjednocení Korejského poloostrova. Poslední členka štafety s olympijským ohněm krasobruslařka Kim Ju-na pak převzala pochodeň od dvou hokejistek, jihokorejské a severokorejské členky společného národního týmu, který bude v Pchjongčchangu hrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme