Mezinárodní olympijský výbor čelí nařčení z týraní zvířat, ochráncům vadí incidenty z Tokia

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) a Mezinárodní jezdecká federace (FEI) čelí trestnímu oznámení kvůli několika incidentům s koňmi na olympijských hrách v Tokiu. Trestní oznámení na obě organizace podalo ve Švýcarsku zájmové sdružení Wild beim Wild, zabývající se ochranou zvířat. Oznámilo to v úterý v prohlášení, v němž MOV a FEI viní z porušování práv zvířat.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Annika Schleuová

Annika Schleuová | Zdroj: Reuters

„Celý svět mohl sledovat týrání zvířat při jezdeckých soutěžích v různých dnech, obzvláště 1., 5. a 6. srpna,“ stojí v prohlášení organizace, která si stěžuje na chování ke zvířatům v soutěži ve všestrannosti, v parkuru a moderním pětiboji.

Pětibojařka Schleuová a její trenérka čelí žalobě, podle ochránců zvířat týraly na olympiádě koně

Číst článek

Už minulý týden podal Německý svaz na ochranu zvířat trestní oznámení na moderní pětibojařku Anniku Schleuovou a reprezentační trenérku Kim Raisnerovou, které se podle něj dopustily týrání zvířat.

Bičík nestačil

Schleuová v Tokiu útočila na zlato, ale pro parkur si vylosovala koně, jenž se vzpouzel a odmítal skákat.

Závodnice propukla v pláč a snažila se zvíře pomocí bičíku a ostruh přimět k poslušnosti. Trenérka ji vyzývala, ať koně udeří, a sama to také do jeho zadní části těla udělala.

Světová unie moderního pětiboje po incidentu, který se rozšířil po sociálních sítích, vyloučila trenérku Raisnerovou z olympijských her a slíbila, že zapracuje na zlepšení podmínek koní v soutěžích. Obě ženy popřely, že by se ke koni chovaly přehnaně hrubě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme