'Už si připadáme jako na olympiádě,' usmíval se Pavel Francouz po prvním tréninku v dějišti Her

Česká hokejová reprezentace je v Jižní Koreji už skoro týden, ale až teď se přesunula do Pchjongčchangu. Při ubytování v olympijské vesnici a následně i na prvním tréninku tak hokejisté začali nasávat olympijskou atmosféru.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v obležení spoluhráčů

Pavel Francouz v obležení spoluhráčů | Foto: Maxim Šemetov | Zdroj: Reuters

„Tady je to už úplně o něčem jiném. Už si připadáme jako na olympiádě. Teď už máme myšlenky nasměrované jenom na ten první zápas. Musím říct, že hala je nádherná, moc se jim povedla. Vesnice je také super, není si na co stěžovat, jídlo dobré, pokoje pěkné. Zkrátka samá pozitiva,“ usmíval se Pavel Francouz.

České medaile v Pchjongčchangu. Zlaté Ledecké, stříbrné Krčmáře se Sáblíkovou a tři bronzy

Číst článek

Toho už před turnajem označil trenér Josef Jandač za brankářskou jedničku národního týmu pro olympijské hry.

Než ale mohl český gólman a sním i ostatní členové národního týmu nasát olympijskou atmosféru, čekal je velice náročný den, od přesunu ze Soulu, až po svižný trénink takzvaně na vypocení.

„V podstatě jsme se od samého rána nezastavili. Je to náročné, ale ještě máme dost času do prvního zápasu, takže myslím, že to brzo bude v normálu,“ věří Pavel Francouz.

Na led už se nedostal Milan Gulaš, který po zranění kolene opustí národní tým a vrací se domů. Naopak zdravotně se dává dohromady Michal Vondrka, kterého trápila v předchozích dnech viróza

„Bylo mi mizerně. Fakt musím říct, že jednu noc jsem si myslel, že umřu. Měl jsem teplotu, strašně mě bolela hlava a byl jsem úplně vyřízený. Dlouho jsem před tím nemocný nebyl, ale už je to lepší,“ pochvaluje si Michal Vondrka.

Času na dokonalé zotavení má ještě relativně dost. První zápas olympijského turnaje čeká české hokejisty 15. února s domácím týmem Jižní Koreji.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme