V pondělí čeká na olympiádě skokany na lyžích týmová soutěž, Pančochovou big air

Čeští skokani na lyžích zasáhnou v pondělí do týmové soutěže na velkém můstku, snowboardistku Šárku Pančochovou zase čeká big air. Do her zasáhnou i krasobruslaři Cortney Mansourová a Michal Češka, které čeká soutěž tanečních párů, nebo posádky dvojbobů.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Roman Koudelka na olympijských hrách v Pchjongčchangu. | Foto: Ulrik Pedersen | Zdroj: Zuma

Ve dvě ráno půjdou do akce české snowboardistky, Šárku Pančochovou a Kateřinu Vojáčkovou čeká kvalifikace big airu. Pančochová už za sebou jednu soutěž má, v slopestylu, který se nakonec kvůli nepřízni jel bez kvalifikace, skočila šestnáctá.

Co přinesla olympijská neděle: Erbanová má bronz, hokejisté ovládli skupinu

Číst článek

Ve stejný čas začne i krasobruslařská soutěž tanečních párů. České barvy budou hájit Cortney Mansourová a Michal Češka. Nechybělo přitom moc a Mansourová na olympiádě chyběla – české občanství totiž získala na poslední chvíli.

Pět minut po poledni pokračuje v ledovém korytu závod dvojbobů, na programu jsou 3. a 4. jízdy. Česko reprezentují dvě posádky - Dominik Dvořák s Jakubem Noskem a Jan Vrba s Jakubem Havlínem. Po prvním dni je první dvojice 14., druhá drží 23. příčku. Zatím vedou favorizovaní Němci.

A v půl druhé začíná soutěž družstev skokanů na lyžích. České barvy budou na velkém můstku reprezentovat Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek, Roman Koudelka, kteří se pokusí zaútočit na osmé místo, které zajišťuje postup do druhého kola.

Pondělní program na zimních olympijských hrách:

  • 2.00 snowboarding - kvalifikace big air žen (Pančochová, Vojáčková),
  • 2.00 taneční páry - krátké tance (Mansourová, Češka),
  • 12.00 rychlobruslení - 500 m mužů,
  • 12.05 dvojboby muži - 3. a 4. jízda (Dvořák, Nosek; Vrba, Havlín),
  • 13.30 skoky na lyžích družstev (ČR).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme