Vylosovaní zájemci už mají přístup ke vstupenkám na olympijské hry. Do prodeje jich půjde deset milionů

Pro pařížskou olympiádu 2024 se francouzští pořadatelé rozhodli pro nový systém prodeje vstupenek. V těchto dnech tak mohou zájemci registrovaní v první fázi na oficiálních webových stránkách olympijských her vybírat lístky na konkrétní sportoviště. Nikoliv ale všichni, jen ti, co uspěli v loterii.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Olympijských her v Paříži na Vítězném oblouku

Logo Olympijských her v Paříži na Vítězném oblouku | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

„Dohromady jde do prodeje 10 milionů vstupenek. Kolik jich jde do prodeje v první fázi, pořadatelé nezveřejnili. Máme jen informace od pár šťastlivců z Česka, kteří byli vylosováni,“ říká Blanka Konečná z Českého olympijského výboru, která má ticketing na starosti.

V právě probíhající první fázi si ti, kteří byli v minulých dnech vylosováni, mohou koupit až 30 lístků celkem v balíčcích po šesti na jednu akci a vybrat si mohou až tři sporty. Zatím se nelze dostat k lístkům na zahajovací a závěrečný ceremoniál či prémiové soutěže jako například finále sprintů na 100 metrů v atletice, plavání nebo na finále basketbalového turnaje.

Sporty na olympijských hrách v Paříži

Podle informací Českého olympijského výboru je zájem o lístky velký, chce je kolem 2,5 milionu lidí. I to je hlavní důvod, proč ke změně systému prodeje došlo – aby šanci vidět v Paříži největší sportovní svátek měli stejnou opravdu všichni zájemci na celé světě.

Mezi šťastlivce, kteří byli vylosováni a už o tom byli informováni mailem, patří také fanynka z Česka Michaela.

Naší rolí je lidi spojovat, prohlásil šéf Mezinárodního olympijského výboru na šampionátu v Courchevelu

Číst článek

„Vyplňovala jsem ten přihlašovací formulář s troškou skepse, ale byla jsem opravdu překvapená, že to vyšlo,“ řekla pro Radiožurnál Michaela, která by ráda sehnala lístky kvůli dvěma dcerám hlavně na soutěže s koňmi, ale zájem má také o tenis a basketbal. Dostala stejně jako další vylosovaní šťastlivci 48 hodiny na vybrání až 30 vstupenek.

Toto ale není poslední možnost, jak vstupenky na olympiádu získat. Od 15. března by měla proběhnout druhá fáze prodeje, do které se automaticky přesouvají neúspěšní zájemci z prvního kola.

Pro ostatní bude mít úplně stejný průběh jako ta právě probíhající. Tedy nejprve online registrace, pak loterie a pak případně výběr ze zbylých lístků na pařížská sportoviště. Pokud ani tohle nevyjde, zbývá už jen získat balíček spolu s letenkou i ubytováním a dalším doprovodným programem jedině od cestovní kanceláře IB Travel.

Zbývajících 20 % půjde do prodeje v květnu ve formě jednotlivých lístků. Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna 2024.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme