Další odložený závod. Slalomářky nepustil na svah vítr, pojedou až v pátek

Olympijský závod slalomářek se ve středu v Pchjongčchangu neuskuteční. Kvůli silnému větru ho pořadatelé odložili na pátek, kdy se pojede i superobří slalom mužů. Časy jednotlivých kol budou teprve upřesněny. Počasí tak v Koreji znemožnilo konání už třetí soutěže ve sjezdovém lyžování.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Pauláthová

Kateřina Pauláthová | Zdroj: ČTK

První kolo slalomu mělo začít ve 2.15, na start čekalo 83 lyžařek včetně českého tria Martina Dubovská, Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová. Pořadatelé však kvůli silným poryvům větru, dosahujícím rychlosti až 100 kilometrů v hodině a vířícímu sněhu na svahu, nejprve odložili start o 30 minut, posléze o další hodinu. Kvůli neregulérním podmínkám a nepříznivé předpovědi nakonec museli závod zrušit.

Právě silný vítr byl rovněž důvodem toho, že program alpského lyžování začal v Pchjongčchangu až v úterý. Odložen byl nedělní sjezd mužů i pondělní obří slalom žen, oba závody se pojedou až ve čtvrtek. První olympijské medaile se tak v Jižní Koreji rozdaly až v mužské kombinaci, kterou v úterý vyhrál Rakušan Marcel Hirscher.

Na start slalomu marně čekala i jednoznačná favoritka Mikaela Shiffrinová z USA. Třikrát za sebou se stala mistryní světa a v Pchjongčchangu má šanci jako první v historii obhájit v této disciplíně olympijské zlato. Jet měla se startovním číslem 3.

Představitele MOV zatím situace s alpským lyžováním neznepokojuje. Podle mluvčího Marka Adamse je na odložené závody v programu her stále dost času.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme