Olympijský deník Roberta Mikoláše: Číňané a bikiny

Víte, které sporty mají na 29.LOH největší návštěvnost? Kromě atletiky či košíkové i plážový volejbal. Číňané si totiž tento sport oblíbili nejen kvůli domácím závodnicím, které nakonec získaly bronz a stříbro, ale i kvůli svůdným bikinám. Více uslyšíte v dnešním olympijském Deníku Roberta Mikoláše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přestávky i v dešti vyplňovaly čínské roztleskávačky

Přestávky i v dešti vyplňovaly čínské roztleskávačky | Foto: Robert Mikoláš

"Krásná těla, ladné pohyby, dlouhé nohy pohybující se v písku. Ovšem nikoli na pláži, ale na pekingském stadiónu Čchao-jang. "Dresem" hráček pod vysokou sítí jsou totiž bikiny. A tak se zraky nadšeného publika neupírají jen na létající míč.

"Líbí se mi to, je to krása na pohled, užívám si to," říká 22letý Wang Pcheng, který doufá, že se tato móda objeví i na čínských koupalištích nebo u moře: "Samozřejmě není to na každodenní, běžné nošení, ale kdyby je dívky nosily u vody, bylo by to fajn".

Na ploše se mezitím přestalo hrát, začala přestávka, zábava však nekončí. Naopak. Soutěžící rychle střídají roztleskávačky v červených dvoudílných plavkách.

Číňanky však, narozdíl od svých kolegyň ze Spojených států a dalších západních zemí, mají přes spodní díl ještě krátkou sukýnku. Čínská společnost je přeci jen stále konzervativní. "Prostě existují kulturní rozdíly, máme jiné zvyky a liší se třeba právě náš pohled na nošení bikin," potvrzuje 24letý Wang Tchien Wej.

Na olympijském sportovišti je však mezi muži jeho názor výjimečný. A "odvážný" se dokonce líbí i některým návštěvnicím "Kdybych měla pěknou postavu, klidně bych si je vzala, ale takhle ne," směje se 32letá Sie Jing Jing.

Vášnivá diskuse o bikinách se v Číně rozhořela i na internetu, kde nechybí ani fotky hráček. To ve státní televizi byste však detailní záběry na jejich svůdné křivky čekali marně.

"Je to hrozné, v čínské televizi nemáte šanci tyto dívky v bikinách vidět, vysílají jen záběry, co, podle nich, veřejnost nepobouří. Jsou konzervativní, CCTV je příšerná," říká evidentně rozčilený mladík.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme