Olympijským hrám hrozí dopinkový skandál

Ani letošní olympijské hry nezůstanou bez poskvrny. Dopinkový skandál ruské běžkyně Lazutinové znovu vrhl stín na čistotu některých sportů a využívání zakázaných látek. Podle Jana Chlumského z Antidopinkového výboru se dopink vyskytuje ve všech disciplínách. Sportovní kontroloři přitom musejí čelit neustálému vývoji nových podpůrných látek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

drogy

drogy | Foto: Jan Rosenauer

Po vyloučení ruské běžecké štafety žen čekají na výsledek testu Lazutinová a Danilovová. Jak ale řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Chlumský, jde ale pouze o špičku ledovce.

Jak poznamenal, určitě se objevují i nové látky, ale už jich je velice málo. Na listinu zakázaných prostředků se zařazuje jeden, dva ročně. Jan Chlumský také připomněl, že antidopinková kontrola tak následuje výskyt nového objevení dopinkových látek.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Chlumský: Dopink

Milan Kopp, František Lutonský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme