Olympionici si v Aténách vypůjčí sídlo od jachtařů

Prostorná třípatrová budova jachtařského klubu v přístavu Pireus by se v průběhu srpna příštího roku měla stát českým ostrůvkem v multinárodním prostředí olympijských Atén. Právě takové místo vybrali představitelé ČOV jako sídlo Českého olympijského domu. Členové výpravy a další návštěvníci se mohou těšit na českou kuchyni, tradiční plzeňské pivo, ale také na výhled na Saronský záliv s kotvícími luxusními jachtami a příjemné přímořské klima.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český olympijský dům v Aténách

Český olympijský dům v Aténách | Foto: Český olympijský výbor

Dopravní dostupnost, vzdálenost od sportovišť, dostatečně velká kapacita a prostředí, ve kterém se budou návštěvníci cítit jako doma. To jsou klíčové faktory, kterých se činovníci ČOV drželi při hledání vhodné lokality. Míst, která se hodí ke zřízení reprezentativních prostor, bývá v dějišti olympijských her málo a zástupci jednotlivých misí na ně pořádají hon. O budovu, kterou si vyhlédli Češi, měli eminentní zájem i Rakušané a Belgičané. "Naštěstí jsme Řeky přesvědčili, že by mělo platit, kdo dřív přijde, ten dřív mele," pochlubil se vítězstvím při vyjednávání místopředseda Českého olympijského výboru Karel Bauer.

Neoklacistická budova, ve které normálně sídlí Hellenic Offshore Racing Club, je luxusně vybavená. Najdete v ní velký elegantní sál, v němž se dá otevřít střecha, místnost pro tiskové konference, restauraci, bar, V.I.P. salónek i kancelářské zázemí, vše plně klimatizované. A kolik to bude stát? "Pracujeme s rozpočtem pět a půl až šest milionů korun. Záležet bude na objemu služeb požadovaných po řecké straně," vysvětlil Bauer.

Vybraný dům se líbí i samotným sportovcům. "Je nádherný, okouzlil mě" prohlásila po shlédnutí fotografií mistryně světa ve sportovní střelbě Kateřina Kůrková. Sympatická blondýna, která by měla být jednou z českých medailových nadějí, se těší hlavně na českou kuchyni, po níž se jí na cestách stýská. Světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný si od Českého olympijského domu slibuje ještě o trochu víc. "Doufám, že se mi závod v Aténách povede a pak to tam pěkně oslavíme," prozradil trojnásobný olympijský vítěz prostřednictvím telefonních linek z Jihoafrické republiky, kde se chystá jna novou sezónu.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme