Onemocnění ohrožuje poslední olympijský závod Kateřiny Neumannové

Za čtyři a čtvrt hodiny se v Pragelatu vydají lyžařky na start běžeckého závodu na 30 kilometrů. V tuto chvíli ještě nevíme, zda kvůli onemocnění bude startovat i Kateřina Neumannová. Pokud ano, bude to její poslední olympijský závod v životě. Mezi těmi, kdož jí drží palce, je i Miroslav Augustin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová se stříbrnou medailí

Kateřina Neumannová se stříbrnou medailí | Zdroj: ČTK
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Onemocnění ohrožuje poslední olympijský závod Kateřiny Neumannové

Stihla toho ve své bohaté kariéře hodně. Startovala na pěti zimních hrách i na letních v Atlantě, mezi naší veřejností je známější než mnozí čelní politici. Před 14 roky vyhrála svůj první závod Světového poháru a přidávala další úspěchy. Unikalo jí jen prvenství na vrcholné světové akci. Když před třemi roky oznámila odchod na mateřskou, řada lidí si myslela, že velkého zlata se Kateřina už nedočká. Zmýlili se.

Po návratu do běžecké stopy byla rodačka z Písku možná ještě lepší než před porodem dcery Lucie a loni na světovém šampionátu v Obersdorfu konečně smůlu prolomila. Olympijských cenných kovů už posbírala pět, jen ten nejcennější jí stále chybí. Dnes má poslední šanci. Třeba i přes zdravotní problémy vyjde, podobně jako stejným osudem stíhané, o měsíc mladší rakouské sjezdařce Dorfmeisterové, která vystoupila na nejvyšší olympijský stupínek poprvé také až letos.

Možná Neumannová i dnes prohraje nebo dokonce kvůli nemoci vůbec nenastoupí.... Přesto zůstane jednou z největších postav světového lyžování přelomu tisíciletí. A nejen to. Na rozdíl od mnoha svých soupeřek je i velice příjemnou, inteligentní ženou, šťastnou mámou. A to je možná cennější než jakýkoli studený kov.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme