Oranjes jedou z EURA domů, sborná je vyřadila v prodloužení

Tak jako v minulém čtvrtfinálovém utkání i v tom třetím se diváci dočkali prodloužení. Oproti tomu minulému ale padaly góly už v normální hrací době - skóre bylo 1:1. Druhým rozdílem je to, že Rusové poslali Nizozemce domů, když se trefili dvakrát v prodloužení a nečekali až na penalty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poslední zápas Nizozemců na Euru 2008

poslední zápas Nizozemců na Euru 2008 | Zdroj: ČTK

Jako první se v 56. minutě prosadil Pavljušenko, který se po centru zleva ocitl sám před Van der Saarem. Nizozemci poté zvýšili tlak a také frekvenci střelby. V 86. minutě zahrával Sneijder přímý kop a u vzdálenější tyče byl připravený Van Nistelrooij, který zaříldil prodloužení. V něm byli jasně lepším týmem Rusové. Nejprve Pavljušenko trefil tyč a ve 112. minutě Torbinskij poslal po chybě oranžové obrany svůj tým do vedení. Pojistku přidal o čtyři minuty později Aršavin.

Rusové mají jisté bronzové medaile. V semifinále se střetnou s vítězem duelu Španělsko - Itálie, který začíná v neděli ve 20:45.

Nizozemsko - Rusko 1:3 po prodloužení (0:0, 1:1; 0:2),
branky: 86. Van Nistelrooij - 56. Pavljučenko, 112. Torbinskij, 116. Aršavin. Rozhodčí: Micheľ - Slyško, Balko (všichni SR). ŽK: Boulahrouz, Van Persie, Van der Vaart - Kolodin, Žirkov, Torbinskij. Diváci: 39.374.

Sestava Nizozemska:
Van der Sar - Boulahrouz (54. Heitinga), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst - Kuijt (46. Van Persie), De Jong, Engelaar (62. Afellay), Van der Vaart, Sneijder - Van Nistelrooij. Trenér: Van Basten.

Sestava Ruska:
Akinfejev - Aňukov, Kolodin, Ignaševič, Žirkov - Zyrjanov, Semak, Semšov (69. Biljaletdinov), Sajenko (81. Torbinskij) - Aršavin, Pavljučenko (114. Syčev). Trenér: Hiddink.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme