Osmifinále MS: Německo a Anglie postupuje, Paraguay s Dánskem končí

Fotbalisté Německa zdolali v osmifinále mistrovství světa v korejském Sokupču Paraguay 1:0. O jejich vítězství rozhodl v 88. minutě Oliver Neuville. V boji o postup do zápasů o medaile se Němci utkají v pátek od 13:30 s vítězem utkání Mexiko - Spojené státy. Ve druhém utkání nedali Angličané šanci Dánům a brankami Ferdinanda, Owena a Heskeyho z první půle zvítězili 3:0. Jejich čtvrtfinálovým soupeřem bude lepśí z duelu Brazílie - Belgie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový brankář

Fotbalový brankář | Foto: Artimex Sport

Utkání Němců s Paraguayí rozhodl dvě minuty před koncem gól Olivera Neuvilla. Útočník Leverkusenu se objevil v dnešním zápasu poprvé v základní sestavě. Do ní nemohl kouč Rudi Völler zařadit tři potrestané hráče - stopera Ramelowa a záložníky Hamanna a Ziegeho, ale naštěstí pro trojnásobné mistry světa se zotavil ze zranění lýtka mozek mužstva Ballack. V útoku nahradil Janckera vedle nejlepšího střelce šampionátu Kloseho právě tvořivější Neuville. Poprvé se Völler rozhodl pro systém se čtyřmi obránci namísto tří stoperů. Německý gólman Oliver Kahn oslavil postupem do čtvrtfinále své dnešní třiatřicáté narozeniny. "Kdybychom vypadli v den mých narozenin, to by bylo hodně stupidní a fatální," nebral si po zápasu servítky Kahn, který se blýskl dobrými zákroky zejména v prvním poločasu. Angličané rozhodli o svém vítězství nad Dánskem už v prvním poločasu. Trenér Sven-Göran Eriksson poslal na trávník v Niigatě nezměněnou sestavu a také Dánové byli v plné síle. Dokonce i jejich nejlepší střelec Tomasson překonal bolesti třísel, ale moc nebezpečný nebyl. Především však selhali dánští zadáci. Už v páté minutě Laursen doslova daroval soupeři rohový kop, jako by netušil, že je to v podání Beckhama smrtící zbraň. Anglický kapitán už v prvním utkání se Švédy z téhle pozice připravil gól pro Campbella a teď se situace opakovala - jen s tím rozdílem, že do branky hlavičkoval druhý stoper Ferdinand. Hodně mu pomohl dánský brankář Sörensen, který se sice pokusil jeho hlavičku vyškrábnout z branky, ale český rozhodčí Evžen Amler bez zaváhání signalizoval, že míč už byl za brankovou čárou. Pro stopera Leedsu to byl vůbec první gól v reprezentaci.

Osmifinále MS:

Německo - Paraguay 1:0 (0:0)
Branka:88. Neuville.
Rozhodčí: Bartes (Guat.) - Charles (Ant.), Damte (Mali).
ŽK: Schneider, Baumann, Ballack - Acuňa, Cardoso.
ČK:90. Acuňa.
Diváci: 25.000.

Dánsko - Anglie 0:3 (0:3)
Branky:5. Ferdinand, 22. Owen, 44. Heskey.
Rozhodčí: Merk - Müller (oba Něm.), Amler (ČR).
ŽK: ŽK: Töfting - Mills.
Diváci: 42.700.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme