20 nejbizarnějších sportů světa: bossaball, šachbox, extrémní žehlení či surfování se psem

Skoky po břiše do jámy s bahnem, surfování se psy, extrémní žehlení nebo bossaball. Tak tyto aktivity se umístily v žebříčku 20 nejšílenějších sportů světa. Ale vítězem je něco jiného: pádlování ve vydlabané obří dýni.

Tento článek je více než rok starý.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejbizarnější sport

Nejbizarnější sport | Foto: Repro Twitter

Sportovci v tomto zvláštním sportu místo do kajaku naskočí do obrovské vydlabané dýně. Závod na obřích dýních vypadá tak, že start je podstatně pomalejší. Někteří jezdci jsou rádi, že se vůbec rozjedou, protože dýně se na hladině spíš točí dokola.

Další závodníci zase rychle svou dýňovou loď promění spíš v dýňovou ponorku. I proto patří k nezbytné výbavě vedle pádla a dýně i záchranná vesta.

Nejšílenějším sportem tuto aktivitu zvolily 2 tisíce účastníků průzkumu, který si udělalo online kasino Casumo. Tento sport je oblíbený hlavně v kanadském Novém Skotsku, ale závody se pořádají i na několika místech Spojených států.

Mezi dalšími sporty z žebříčku je dále například extrémní žehlení. Tahle domácí práce se promění v adrenalinový sport, když si prkno a žehličku s sebou vezmete třeba do koruny stromu, při horolezení nebo na kolo či na seskok padákem.

Vcelku známý už je možná šachbox. Jak napovídá název, hráči při něm střídají box a šachy. Mezi jednotlivými koly jsou minutové přestávky. Skoky do bahna a surfování se psy, to asi není třeba vysvětlovat.

Například u již zmíněného bossaballu název neprozradí téměř nic. Na první pohled vypadá jako volejbal. Hraje se ovšem na nafukovacím hřišti a uprostřed je na každé straně trampolína. Ta přirozeně dost mění dynamiku hry.

Ondřej Himmer, Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme