'A najednou děda začal řvát.' Martin Fuksa v závěru vybojoval finále i volné odpoledne

Ve své rozjížďce měl jednoho z největších favoritů na medaili. Rychlostní kanoista Martin Fuksa ale dokázal v závěru Brazilce porazit a znamená to pro něj přímý postup do finále a také volné odpoledne.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Sám jsem nevěděl, jaký je můj plán. Brazilec měl strašně rychlý start a dopadlo to tak, že byl hodně přede mnou. Řekl jsem si, že to zkusím. Když už jsme bojovali, tak jsem to nemohl pustit. Jsem rád, že jsem porazil toho Brazilce, který je skvělý. Hlavně že nemusím jet ten kilák navíc,“ přiznal po vítězství v rozjížďce Martin Fuksa.

Dostál ovládl kilometrové semifinále v Račicích, o medaile budou bojovat i deblkanoistky

Číst článek

Kilometr zkrátka bolí a český favorit přímým postupem jeden ušetřil. Ale pocity se v něm trochu mísí, protože rád závodí. Navíc doma. V Račicích si ale nejprve nepřipadal jako na závodech a neslyšel ani podporu rodiny.

„Neslyšel jsem vůbec nic, jinak jsem zvyklý, že už na mě děda řve, ať třeba zvedám záda nebo něco k technice. Byl jsem nervózní, všude tady bylo všude ticho. Musel jsem s tím něco udělat, tak jsem zrychlil, najednou děda začal řvát i ty tribuny se rozeřvaly, to bylo super, hnalo mě to dopředu,“ popisuje svůj závod.

„Jen mě mrzí, že nemůžu jet znova odpoledne, ale jsem rád, že můžu ležet a nemusím nic dělat,“ směje se Fuksa, který soupeře porazil v závěru, když Brazilec trochu zaváhal.

Bratra Martina sledoval i Fuksův bratr Petr, který v Račicích také závodí. „Jak ke konci jeli, tak jsem nevěděl, jestli ho bude chtít Máťa ještě dojet. Nakonec ho dojel a předjel, Brazilec to hodně rval, vytuhnul a na Máťu už z mého pohledu neměl.“

„Moc sil mu to vzít nemůže, ale beru to z psychické stránky. Je dobře, že jsem ho dokázal porazit, on je trošku nervák a může ho srazit doků, že jsem ho porazil. To mi po psychické stránce může pomoct, říká Martin Fuksa.

Jeho bratr v deblkanoi vypadl v semifinále, ale staršího ze sourozenců čeká v sobotu finále a v pátek další rozjížďka. Tentokrát na pětistovce, na které je úřadujícím mistrem světa. Z Račic, František Kuna, Radiožurnál.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme