'A najednou jsme všechny dojeli.' Sagan se už loučil s titulem, ale duhový dres drží dál

Peter Sagan zkompletoval zlatý hattrick. V norském Bergenu vyhrál potřetí za sebou mistrovství světa silničních cyklistů, i když měl v posledním okruhu velkou ztrátu a navíc ho u trati nemohla podporovat manželka.

Bergen/Norsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan

Peter Sagan | Foto: NTB SCANPIX/Cornelius Poppe | Zdroj: Reuters

„Jsem velmi rád. Vždycky před MS se loučím, že je to poslední dres mistra světa, který podepisuju, že na další sezonu budu mít týmový dres. Loučím se a pak ho zas mám, takže jsem velmi rád, je to pro mě hodně speciální,“ řekl Peter Sagan po závodě Rozhlasu a televizi Slovenska.

Slovák Peter Sagan se zapsal do historie. Mistrovství světa ovládl potřetí v řadě

Číst článek

Jaký byl závod? Netrénoval jste, ani jste ho neviděl. Co jste si říkal, když jste jel první okruh?
Hlavně jsem studoval trať. Kudy se dá jet dopředu, kde je důležité být vpředu, kde se peloton natahuje a kde jsou zúžené cesty. Soustředil jsem se, jak se jede, protože i když člověk vidí okruh před závodem, v balíku je všechno úplně jinak.

Jak jste vnímal poslední kilometry? Francouz Julian Alphilippe měl velký náskok.
Už jsem se s titulem rozloučil. Alphilippe ujeli s Mosconem už po kopci, takže víc než 10 kilometrů do cíle. Pak ho utrhl a v naší skupině už ani nebyl nikdo, kdo by tahal. Dojeli nás zezadu a začalo se nastupovat.

Alphilippe měl patnáct sekundu a říkal jsem si, že budu spurtovat o druhé třetí místo. Kilometr před cílem jsem najednou koukal, že jsme všechny dojeli, tak jsem se trochu probudil a šel rychle dopředu.

Jak vám pomohl tým?
Musím celému slovenskému týmu poděkovat, všem klukům, kteří byli při mně i Jánovi Valachovi, který byl v autě a dával nám informace. Měl to pod kontrolou.

Vítězství bych chtěl věnovat vítězství Michelemu Scarponimu, kterému se stalo neštěstí. Je velké škoda, že odešel. Navíc má v pondělí narozeniny, takže přeji jeho rodině, by se drželi.

Manžela Katka s vámi v Norsku není...
Zakázal jsem jí jet, je doma. Už chybí jenom měsíc do termínu porodu, tak jsme se rozhodli, že bude lepší, když bude doma. Tak jí přeji, ať má hodně energie.

RTV, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme